avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... presedintele de bloc face abuz de functie !?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

presedintele de bloc face abuz de functie !?

Buna ziua la toata lumea.

Am si eu o dilema: presedintele de bloc a legitimat un musafir de-al meu intr-o seara pe cand acesta ma vizita pe la ora 21.00; musafirul nestiind cine e respectiva persoana { putea fi oricine } bineinteles ca nu ia aratat buletinul spunandu-i ca el vine in vizita la cineva si nu i se pare normal sa fie legitimat.

Auzind acestea m.am dus sa.l intreb pe presedintele de bloc care lege ai permite sa faca chestia asta,....acesta mi.a raspuns ca el detine cartea de imobil si ca ar avea acest drept.

Iar daca nu.i aduc buletinul musafirului meu sau o hartie de la administratia blocului unde acesta domiciliaza- ca sa vada el ca musafiul meu plateste undeva intretinerea , o sa ma puna la plata intretinerii cu o persoana in plus; mi se pare o aberatie totala. Eu stiu ca de legitimat o poate face doar un reprezentant al legii {polititst} .

Doresc sa stiu daca presedintele de bloc a facut abuz sau este depasit de situatie si n uare ce cauta in administratia blocului !!!??!!!.
Astept raspuns de la cineva avizat sau care are cunostinte in domeniu.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters61266 , utilizator 23:47, 6 Noiembrie 2008
Abuz grosolan. In goana dupa marirea nr. de persoane pe care sa le puna la plata intretinerii, ca sa-i iasa cota mai mica / persoana, o multime de presedinti sau administratori de asociatii procedeaza in mod similar, abuziv si ilegal. Legitimarea unei persoane se face numai de catre autoritatile statului si nu de fitecine se trezeste ca este (in capul lui) stapanul locului. Spuneti-i presedintelui ca veti declara de buna-voie o persoana in plus la intretinere atunci cand acea persoana va locui in bloc mai mult de 15 zile pe luna. In afara acestui caz se afla in insusirea de atributii cu care nu l-a investit nimeni in tara asta (nici macar legea 230/2007 dupa care se conduc asociatiile de proprietari)
Presedintele asciatiei nu poate legitima pe nimeni. In plus, persoanele se trec la intretinere numai daca stau cel putin 15 zile, nu o zi-doua sau cateva ore. Cerinta cu dovedirea faptului ca plateste undeva e absurda cata vreme nu sta mai mult de 15 zile.
Nu trebuie sa va enervati prea tare cu acest incident.Presedintele a procedat intr-un fel corect.Sunt multi drogati sau hoti care intra in scarile blocurilor cu intentii nu tocmai bune.Poate a fost doar "grijuliu" sau a vrut sa-si dea importanta.
In ceea ce priveste amenintarea ca va trece cu inca o persoana in plus la intretinere, daca este un tip razbunator, s-ar putea ca in mod abuziv sa va treaca cu inca o persoana la intretinere! Atunci veti avea in mod sigur nevoie de mai multe sfaturi.
In ceea ce priveste dovada ca plateste intretinere la alta adresa este ceva normal.Multi administratori, presedinti de bloc fac acest lucru insa de obicei cand primesc reclamatii de la locatarii din bloc care sesizeaza persoane straine care locuiesc "pe ascuns" in bloc.Aici cred ca a incercat sa va intimideze.
Daca nici macar nu cunoaste identitatea respectivei persoane, cum sa-si dea seama ca eventuala adeverinta pe care ati prezenta-o ar fi pentru acea persoana si nu pentru alta!

cermak gruianu a scris:
Presedintele a procedat intr-un fel corect.Sunt multi drogati sau hoti care intra in scarile blocurilor cu intentii nu tocmai bune.

Atunci sa angajeze paznic, sa puna interfon sau alte lucruri consimtite de locatari. Presedintele, care are NUMAI atributia reprezentarii asociatiei fata de terti, nu si administrarea propriu-zisa a asociatiei, nu are sub nicio forma dreptul de a legitima pe cineva care intra in bloc, cu orice intentie ar veni persoana.

In ceea ce priveste dovada ca plateste intretinere la alta adresa este ceva normal.

?!?

Multi administratori, presedinti de bloc fac acest lucru insa de obicei cand primesc reclamatii de la locatarii din bloc care sesizeaza persoane straine care locuiesc "pe ascuns" in bloc.

Sincer nu vad ce conteaza ca persoana plateste sau nu in alta parte. Produce un consum in plus in blocul unde este in vizita, ceea ce impune plata chiar acolo. Cele doua asociatii nu se compenseaza intre ele, asa incat nu are relevanta ca persoana plateste undeva unde nu sta. Cu siguranta nu poate sta mai mult de 15 zile decat intr-un singur loc, deci acolo trebuie sa plateasca si in partea cealalta sa ceara scoaterea de la plata. Daca nu e diligenta, plateste de 2 ori.
Dintr-un anumit punct de vedere presedintele nu a procedat nici omeneste nici legal.De ce spun asta : Acea pers. probabil ca are traseu in fiecare seara dupa orele 21 si a mai fost vazut si de alte persoane dar care nu vor sa-si asume nici o responsabilitate si stau cu gura pe pres. pentru ca probabil este platit ( nu ca politai).
Ceea ce priveste adeverinta nu are dreptate , nu intereseaza pe nimeni unde sta o anumita persoana si daca plateste intretinerea acolo. Ca presedinte al unei asociatii trebuie sa-l intereseze daca o anumita persoana isi plateste intretinerea in blocul care este ales ca presedinte. Imi cer scuze nu mai por ramane ,continuu ideia cand ma intorc.

Alte discuții în legătură

Reparatie capitala lift, alegerea ofertelor cimpeanr cimpeanr Buna ziua, revin cu problema deja postata pe site cu referire la reparatia capitala a liftului. S-a tinut sedinta asoc de propr pe data de 21 , sedinta la care ... (vezi toată discuția)
Se poate trage la raspundere presedintele asociatiei pentru neinformarea locatarilor? romeo2312 romeo2312 Presedintele impreuna cu Comitetul executiv al Asociatiei de Proprietari nu au informat la timp pe locatari ca expira autorizarea ascensorului in luna ... (vezi toată discuția)
Grup furacios administrator-presedinte -cenzor ContSters153431 ContSters153431 sunt vicepresedinte la o asociatie. problema este ca cenzorul nu controleaza, presedintele face doar ce vrea administratorul sau el personal, cheltuielile si ... (vezi toată discuția)