avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... restituire taxa poluare pt autoturism
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

restituire taxa poluare pt autoturism

Am achitat taxa de poluare in octombrie 2008.Acum inteleg ca se poate solicita restituirea ,doar ca nu mai posed autoturismul si nici cartea masinii deoarece am avut un accident in urma caruia autoturismul a fost avariat foarte serios si a fost radiat din circulatie.
Ce acte trebuie sa depun in acest caz pentru a cere restituirea taxei de poluare.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 21:44, 2 Februarie 2012
Se poate obtine restituirea partiala sau integrala a taxei de poluare.
Restituirea partiala se obtine pentru diferenta dintre taxa pe care ati achitat-o si taxa pe care ar trebui sa o achitati conform Legii nr.9/2012.
Insa, nu in toate cazurile taxa de poluare datorata conform Legii nr.9/2010 este mai mica decat taxa achitata. Dimpotriva, regula este invers : noua taxa de poluare este mai mare.
Gasiti aici calculatorul pentru noua taxa : [ link extern ]
Restituirea integrala a taxei se obtine doar prin instanta, insa in prealabil trebuie sa adresati o cerere de restituire catre Administratia Financiara Locala, chiar daca veti obtine un raspuns negativ.
Daca autoturismul a fost radiat din circulatie, anexati la cerere dovada radierii, impreuna cu dovada achitarii taxei (nota de calcul si chitanta de plata).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare cerere de restituire taxa auto elina20099 elina20099 Buna ziua. Conform certificat de mostenitor , am mostenit un autoturism ,in urma decesului tatalui meu. Am gasit cerere model, catre Administratia Finantelor ... (vezi toată discuția)
Timbru de mediu Robert.G. Robert.G. Am cumparat o masina în 2015 și am plătit timbrul de mediu.Fostul proprietar plătise și el o taxă de poluare sau de prima inmatriculare pe care a ... (vezi toată discuția)
Dilema raspuns afp la cerere de restituire integrala abby abby CUM SA INTERPRETEZ UN RASPUNS AFP LA CEREREA DE RESTITUIRE INTEGRALA IMPREUNA CU DOBANDA LEGALA ? eI NU REFUZA RESTITUIREA SUMEI CEREUTE , CI IMI ADUC LA ... (vezi toată discuția)