avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de donatie mulltipla
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de donatie mulltipla

Am si eu urmatoarea intrebare.
Mama impreuna cu cele doua surori ale mele doresc sa imi faca un act de donatie pentru casa si terenul din curte. Fiecare dintre ele au un act separat (Mama pentru casa, una dintre surori are act pe o parte din teren iar cealalta sora are act comun, impreuna cu mine, pe alta parte din terenul din curte.
As vrea sa stiu: 1. daca se poate face un singur act de donatie? 2. trebuie facut cadastru si intabulare inainte de a merge la notar? 3. Cum trebuie sa procedez?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ioanastela , utilizator 16:48, 3 Noiembrie 2008
Actul de donaţie presupune forma autentică. Nu cred că veţi găsi un notar care să încheie un astfel de act dacă nu există documentaţia cadastrală şi întabularea pe numele donatorilor.

Donaţia se poate încheia în cuprinsul aceluiaşi înscris, chiar dacă sunt trei donaţii distincte, atîta vreme cît donaţiile privesc acelaşi bun (cote-părţi din el).

Mai trebuie să aveţi în vedere faptul că donaţia poate fi desfiinţată de drept pentru survenienţă de copil (dacă donatorul nu are copii la data încheierii actului de donaţie şi i se naşte ulterior unul) sau poate fi supusă raportului (dacă nu este făcută cu scutire de raport) sau reducţiunii (dacă încalcă rezerva succesorală a rezervatarilor donatorului), în ambele cazuri - după moartea donatorului.

Liviu S.Bordaş
Mai intai doresc sa va multumesc pentru raspuns.
Deci inteleg ca fiecare dintre donatori trebuie sa aiba cadastrul facut pe proprietatea pe care o doneaza. Acest lucru implica costuri foarte mari pentru o donatie cu valoare asa mica. Dvs. ce imi recomandati? Care este forma cea mai economica pentru a intra in posesia acestor bunuri?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act vanzare-cumparare fara vehiculare de bani + drum servitute adqika adqika Buna ziua, As avea 2 intrebari legat de baza legala pentru urmatoarele demersuri: 1 - act de vanzare cumparare fara vehiculare de bani - se poate face ... (vezi toată discuția)
Teren donat ContSters329101 ContSters329101 buna ziua ! matusa mea mi-a donat 107mp teren curti constructii .pot sa vand acum sau dupa 6 luni termen de a revendica (cere) cota parte cineva din neamul ei ... (vezi toată discuția)
Act de donatie tini1982 tini1982 Buna ziua, tatal meu a decedat iar mama vitrega traieste. Eu am fost dat in grija mamei mele de mic, ei divortand. Tatal meu impreuna cu mama vitrega sau ... (vezi toată discuția)