avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... imi pot recupera fiul cu sentinta definitiva si ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

imi pot recupera fiul cu sentinta definitiva si irevocabila aici in spania?

ma puteti ajuta cu un raspuns va rog:sorry:
mai multe amanunte:
1. unde e copilul;
2. unde sotul;
3. unde stati si unde aveti domiciliul dumneavoastra, sotul, copilul;
4. cati ani are copilul;
5. unde s-a pronuntat hotararea, ce instanta;
6. ce fel de hotarare e, de divort, de incredintare minor;
7. carui parinte i-a fost incredintat minorul;
etc ....
Procedura e destul de greoaie, vedeti cazul foarte mediatizat al multimilionarului Truica
am divortat in romania de 8 ani iar fiul meu anul acesta va implini 10 ani si imi este incredintat mie mama lui care sunt eu luiza tatal nu are drept de vizita
doar sa platesca penisa care nu a platito niciodata acum de 4 ani si jumatate locuiesc in spania muncesc cu ora fac curatenie in case nu mi am putut permite anul trecut sa nu i las de vacanta si acum am ajuns sal dau in judecata aici in spania dar se pare ca ici mai mult ma pune pe foc este tradusa sentinta si in spaniola dar nu recunoaste judecatorie de moment

am cerut un avocat gratuit si trebuie s astept mult eu acum mam imblonavit ptrca nu mi am putut recupera fiul din luna lui august 2010 am incercat dar nu am putut politia ma impins cu sentinta definitiva si irevocabila de al judecatoria sibiu ajutatima va rog sa stiu dacca viata mea mai are un sens ptr a sti dacca mai merit sa traiesc fara copilu meu multumesc
copilu este in spania sechestrat parctic de tatal sau
pana nu va e recunoscuta acolo hotararea, nu aveti ce face.
trebuie sa mergeti la judecatoria sibiu, sa solicitati sa va apostileze hotararea, dupa apostilare o traduceti legalizat (indicat ar fi sa o traduceti in spania), apoi formulati cerere de recunoastere a hotararii judecatoresti pronuntata in romania de catre instanta din spania, dupa recunoastere, puteti merge la un executor de acolo sa o puna in aplicare.
Totodata puteti formula plangere penala pentru faptul ca va platit pensia alimentara, pe care o puteti introduce si la instanta de domiciliu a fostului sot din romania.

Alte discuții în legătură

Sentinta de divort spaniola? Adrian Adrian Adrian Adrian de la judecatoria din spania miau eliberat o copie dupa sentinta de divort am duso la notar in spania am legalizato am apostilao am traduso am legalizato ... (vezi toată discuția)
Inregistrare sentinta de divort din spania G Darie G Darie Buna ziua, Doresc sa înregistrez sentința de divort efectuat in Spania, in România deoarece am nevoie pentru a renova pașaportul Imi puteți spune va ... (vezi toată discuția)
Casatorie in gibraltar nadia_fede nadia_fede buna eu locuies in Spania de 6 ani si vreau sa ma casatoresc cu ..viitorul meu sot care este spaniol ,ce fel de acte avem nevoie sa ne casatorim si daca se ... (vezi toată discuția)