avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... atacata de caine cu stapan
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

atacata de caine cu stapan

buna ziua ,as dori sa aflu daca pot da in judecata stapanul cainelui..mentionez ca am fost atacat ,nu muscata dar in urma acestui incident mi am rupt piciorul in 4 locuri fapt ptr care de 2 luni sunt imobilizata la pat si mai am 2 luni de stat plus recuperarea .am martor la incident .atunci cand s a intamplat aveam bilete luate ptr madrid sa plecam ,am pierdut contravaloarea biletelor . si multe probleme au ramas nerezolvate. am facut plangere la politie..stapaul cainelui a fost amendat cu 100 lei .nu vreau sa las lucrurile asa ,ptr ca nu este normal .cum ar trebui sa procedez?
Cel mai recent răspuns: vladfesan , utilizator 18:11, 5 Februarie 2012
Este necesara introducerea unei actiuni in justitie intemeiata pe raspunderea civila delictuala pentru fapta proprie.
Depuneti actiune in instanta, motivati actiunea si cere-ti daune .
1. daca exista intentie (De ex. : a asmutit cainele pe dvs. ) sau cainele face parte din categoria cainilor periculosi , faceti plangere la Parchetul de pe langa Judecatoria de pe raza unde s-a savarsit fapta.
2. daca respectivul caine face parte din categoria cainilor periculosi, conform
ORDONANTA DE URGENTA nr. 55 din 30 aprilie 2002 (*actualizata*)

ART. 1
In sensul prezentei ordonanÑe de urgenta, prin câini periculosi se înÑelege câinii aparÑinând
urmãtoarelor rase, grupate în doua categorii, dupã cum urmeazã:
a) categoria I: câinii de lupta si de atac, asimilaÑi prin caracterele morfologice cu câini de tipul Pit
Bull, Boerbull, Bandog si metisii lor;
b) categoria a II-a: câinii din rasele American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog
Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobanesc Caucazian, Cane Corso si
metisii lor.
ART. 2
(1) Prin câini agresivi se înÑelege:
a) orice caine care, fãrã sa fie provocat, musca sau ataca persoane ori animale domestice în locuri
publice sau private;
b) orice caine care participa la lupte între câini sau care a fost antrenat în acest scop.
(2) Nu intra în categoria câinilor agresivi definiÑi la alin. (1):
a) orice caine care ataca sau musca o persoana care a pãtruns fãrã drept, în orice mod, într-o
proprietate privatã sau publica protejata de acel caine;
b) orice caine folosit de unitãÑile de poliÑie, de jandarmerie, de alte unitãÑi militare, de unitãÑile
vamale sau de serviciile publice de securitate, protecÑie si paza, care, aflându-se în misiune, a atacat
sau a muscat o persoana.

ART. 11
(1) Neluarea mãsurilor de prevenire a atacului canin de cãtre proprietarul cainelui sau de
deÑinãtorul temporar al acestuia asupra unei persoane constituie infracÑiune si se pedepseste cu
închisoare de la 6 luni la 5 ani.
(2) Dacã fapta prevãzutã la alin. (1) a avut ca urmare vãtãmarea corporalã grava, pedeapsa este cea
prevãzutã la art. 181-184 Cod penal.

(3) Dacã fapta a avut ca urmare moartea victimei, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.
(4) AcÑiunea penalã prevãzutã la alin. (1) si (2) se pune în miscare la plângerea prealabilã a
persoanei vãtãmate. Împãcarea pãrÑilor înlãtura rãspunderea penalã.

Deci faceti plangere direct la Parchet, in baza celor de mai sus .
av_plac a scris:

Este necesara introducerea unei actiuni in justitie intemeiata pe raspunderea civila delictuala pentru fapta proprie.

DOAR DACA NU INTRA IN SFERA PENAL-ULUI !!!
dati in judecata stapanul bazandu-va in drept pe art 1375 noul cod civil - raspunderea pentru prejudiciul cauzat de animale

Alte discuții în legătură

Atacul; cainilor asupra copiilor LUIZACOSTEA LUIZACOSTEA ACUM 2ZILE,COPILUL MEU IN VARSTA DE 6ANI,A FOST ATACAT DE UN CAINE PE STRADA.A AVUT NEVOIE DE INGRIJIRI MEDICALE DE URGENTA.A FOST MUSCAT DE 5ORI,IAR STAPANA ... (vezi toată discuția)
Cine e vinovat ? Tarzan2012 Tarzan2012 undeva departe,in mediu rural,un om avea o mica gospodarie . Casa,gospodaria o avea mai departe de sat,era singur,in rest vecinii lui erau terenurile altor ... (vezi toată discuția)
Avem o lege care pedepseste proprietarul unui caine care musca pe cineva? ciprianstan12 ciprianstan12 Intr-o zi mergeam pe strada,am trecut pe langa un ''domn'' care avea doi catei de talie mica pe care ii tinea in lesa,in momentul in care am ... (vezi toată discuția)