avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ATACUL; CAINILOR ASUPRA COPIILOR
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ATACUL; CAINILOR ASUPRA COPIILOR

ACUM 2ZILE,COPILUL MEU IN VARSTA DE 6ANI,A FOST ATACAT DE UN CAINE PE STRADA.A AVUT NEVOIE DE INGRIJIRI MEDICALE DE URGENTA.A FOST MUSCAT DE 5ORI,IAR STAPANA CAINELUI NICI NU VREA SA STEA DE VORBA CU MINE.COPILUL ESTE TRAUMATIZAT. CE POT FACE PENTRU A NU SE MAI INTAMPLA UN ASTFEL DE EVENIMENT(CA SA ZIC ASA) SI PENTRU A-O PEDEPSI PE STAPANA CAINELUI,CARE DA DOVADA DE INDIFERENTA SI NESIMTIRE?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:54, 8 Mai 2012
Va trebui sa o actionati in judecata la instanta civila competenta pentru prejudiciul adus , sa atasati la actiune toate actele si dovezile pe care le aveti pentru a proba prejudiciul material creat efectiv :facturi, chitante, bilet de spitalizare iar pe langa daunele materiale veti putea sa cereti si daune morale.
Temeiul in drept este art.1375 c.c.
"Răspunderea pentru prejudiciile cauzate de animale
Proprietarul unui animal sau cel care se serveşte de el răspunde, independent de orice culpă, de prejudiciul cauzat de animal, chiar dacă acesta a scăpat de sub paza sa."
Va recomand sa va adresati unui avocat.
Nu ati precizat circumstantele in care a avut loc evenimentul,care a condus la comportament agresiv

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avem o lege care pedepseste proprietarul unui caine care musca pe cineva? ciprianstan12 ciprianstan12 Intr-o zi mergeam pe strada,am trecut pe langa un ''domn'' care avea doi catei de talie mica pe care ii tinea in lesa,in momentul in care am ... (vezi toată discuția)
Muscatura caine alexc81 alexc81 Buna ziua, As avea o intrebare in legatura cu legislatia curenta privind animalele de companie: cainele meu (un ciobanesc carpatin) a muscat astazi din ... (vezi toată discuția)
Problema caine vecina cme2097 cme2097 Buna ziua, vecina care locuieste sub mine isi lasa cainele incuiat, fara nici un fel de supraveghere, de la primele ore ale diminetii si pana seara tarziu, ... (vezi toată discuția)