avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Muscatura caine
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Muscatura caine

Buna ziua,

As avea o intrebare in legatura cu legislatia curenta privind animalele de companie: cainele meu (un ciobanesc carpatin) a muscat astazi din curte fiind, peste gard, un taximetrist care se afla in strada cam la jumatate de metru de gard, cu toate ca il avertizasem sa nu se apropie ca risca sa fie muscat. Din fericire in urma muscaturii persoana respectiva s-a ales doar cu o rana superficiala cu sangerare usoara.

As dori sa stiu cam la ce sa ma astept intrucat banuiesc ca ar putea sa faca o plangere pentru vatamare corporala dupa ce isi scoate certificat medico-legal.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 08:48, 10 August 2018
Are la îndemână posibilitatea de a intenta o acțiune fondată pe dispozițiile art 1375 Cod Civil, potrivit căruia “Proprietarul unui animal sau cel care se serveşte de el răspunde, independent de orice culpă, de prejudiciul cauzat de animal, chiar dacă acesta a scăpat de sub paza sa.”
Atat timp cat aveti cunostiinta despre agresivitatea cainelui se impune sa restrictionati accesul acestuia in zonele de contact cu persoanele straine
Pentru a a sigura siguranta persoanelor care se afla pe domeniul public se impune sa analizati solutiile pentru inaltare garda stradal sau delimitare perimetru deplasare caine
Conform dispozitii in vigoare proprietarii de animale raspund pentru prejudiciile cauzate de acestea
Exista posibilitatea ca persoana vatamata sa scoata certificat medico medical si sa va solicite daune

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Muscatura caine cetatean pe strada cataro2002 cataro2002 Buna ziua, Am o problema mare zic eu, un cetatean a fost muscat in afara curtii mele de catelul meu maidanez scapat din curtea mea cu lant cu tot. Eu ... (vezi toată discuția)
Am fost muscat de caine andreisavu andreisavu Buna seara, Doresc sa va prezint ceea ce mi s-a intamplat cu scopul de a afla pasii de urmat si sansele ca eu sa castig in instanta impotriva acuzatului. In ... (vezi toată discuția)
Atacul; cainilor asupra copiilor LUIZACOSTEA LUIZACOSTEA ACUM 2ZILE,COPILUL MEU IN VARSTA DE 6ANI,A FOST ATACAT DE UN CAINE PE STRADA.A AVUT NEVOIE DE INGRIJIRI MEDICALE DE URGENTA.A FOST MUSCAT DE 5ORI,IAR STAPANA ... (vezi toată discuția)