avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am fost muscat de caine
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am fost muscat de caine

Buna seara,
Doresc sa va prezint ceea ce mi s-a intamplat cu scopul de a afla pasii de urmat si sansele ca eu sa castig in instanta impotriva acuzatului.
In data de 16.10, am vizitat o persoana in zona rurala, acesta avand in curte doi caini, dintre care unul masiv si foarte agresiv. M-am apropiat de poarta cu scopul de a il chema pe acesta, in spatiul public, la vreo 30 cm de poarta, iar cainele s-a aruncat pe poarta (inalta de ~1.5, 1,6 metri), labele din fata erau pe gard, a scos capul peste poarta si m-a muscat direct de fata, buza inferioara perforata si o rana la baza piramidei nasului, langa ochi, spranceana, destul de adanca. Proprietarul cainelui (medic veterinar in localitate) sustine ca toata lumea stie ca are caine rau, ca are afisat "Atentie, caine rau!", si ca nu trebuia sa ma apropii deoarece asa face cainele. Exista martor, o vecina, care m-a vazut muscat imediat dupa intamplare, am fost la spital si am declarat muscatura de caine. Mentionez ca proprietarul nu era in momentul muscaturii. Va rog sa imi spuneti pasii pe care ii am de urmat in vederea actionarii acestuia in instanta si sansele de reusita. Va multumesc anticipat!

Cu stima,
Andrei S
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 04:51, 17 Octombrie 2015
In primul rand mergeti la IML pentru a obtine certificat medico legal
In baza acestuia,fie formulati plangere la politie,fie il actionati in judecata pe proprietarul cainelui si solicitati daune la nivelul prejudiciului cauzat
Atâta vreme cât câinele era în curtea îngrădită, nu era în afara acesteia- unde erați d-voastră, ce vină are proprietarul că d-voastră v-ați apropiat de gardul lui.
Când mergeți la o grădină zoologică, nu vă apropiați de cușca leului . Prin urmare, d-voastră sunteți răspunzător direct de ceeace vi s-a întâmplat cu atât mai mult cu cât avea inscripționat pe ușă avertismentul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Muscatura caine cetatean pe strada cataro2002 cataro2002 Buna ziua, Am o problema mare zic eu, un cetatean a fost muscat in afara curtii mele de catelul meu maidanez scapat din curtea mea cu lant cu tot. Eu ... (vezi toată discuția)
Muscat de cainele vecinului in curtea mea Sorin777 Sorin777 Buna Ziua !!! As avea nevoie de ajutorul d-voastra , sugestii , opinii ...etc. in legatura cu un caz de muscatura f urata de caine. Este vorba despre tatal ... (vezi toată discuția)
Muscatura caine alexc81 alexc81 Buna ziua, As avea o intrebare in legatura cu legislatia curenta privind animalele de companie: cainele meu (un ciobanesc carpatin) a muscat astazi din ... (vezi toată discuția)