Buna seara,
Locuiesc la parterul unui bloc de 8 etaje, in 2 camere si sunt debransata de la caldura si apa calda de 5 ani de cand mi-am instalat centrala termica de apartament. Atat luna trecuta cat si luna aceasta mi s-a calculat costul incalzirii exagerat de mult (dupa parerea mea), intrucat exista apartamente pe scara care platesc aceiasi suma sau chiar mai putin. Luna trecuta am platit 103 roni (oct + nov), iar acum 94 roni. Din cate am inteles, apartamentele debransate platesc doar tevile care trec prin casa, intre 30 - 50 % din valoarea consum coloane.
Este normal sa platesc cat un apartament captiv, chiar si neincalzit....????
Contestatilistele in 10 zile de la fisare.Presedintele trebuie sa va raspunda in 7 zile dela primirea contestatiei.Daca raspunsul il considerati incorect,mergeti la instanta.
In temeiul art 12 A c)si d) din HG nr 1588/2007 formulati contestatie la lista de plata a intretinerii,in termen de 10 zile de la afisarea acesteia
Presedintele de asociatie are obligatia legala sa va raspunda la contestatie in termen de 7 zile
ap cu centrala si cele fara centrala, platesc pierderile pe spatii comune-subsol si tevile din apartament,conf SET.Dvs fiind la parter,diametrul tevilor este mai mare ca la apartamentele de la etaj.Cred ca aceasta era intrebarea si nu despre contestatie.
Intretinerea trebuie s-o platiti pentru ca nu stiti ce raspuns veti primi.
Costul caldurii pe tevile verticale si spatiile comune se repartizeaza tuturor apartamentelor in functie de cota-parte indiviza si se calculeaza , nu dupa un procent fix, ci ca rezultat al inventarierii si stabilirii SET-ului partilor comune din instalatia de incalzire si a consumului citit pe repartitorul martor plasat pe coloanele de caldura.
Pentru spatiile comune (subsol, holuri, uscatorii, camari etc) cota-parte indiviza este fixa.
Pentru tevile verticale este repartizata tot pe cota-parte indiviza, dar cu o corectie in functie de etaj. Dv. fiind la parter aveti un numar de unitati egal cu cei de la et. 5-6, mai mic fata de cei de la et 1-4 si mai mare decat cei de la et. 7-8.
Daca un apartament conectat la sistem este neincalzit atunci el va plati costul caldurii pe spatiile si tevile comune, ca si dv., doar un pic corectat in functie de etaj, asa cum v-am spus.
La cei de la ultimul etaj caldura pe tevi este mult diminuata.
In plus de asta daca cel cu care va comparati a avut ceva caldura estimata in trecut pe care de fapt sa nu o fi consumat si i s-a regularizat acum, la declararea indecsilor, i se scade si din repartizarea pe tevile comune.
Acesta explicatie este valabila daca in scara dv. exista repartitoare la apartamentele "captive", cum le numiti dv. :)