avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1084 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Boala profesionala
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Boala profesionala

Buna seara,

Tatal meu este angajat al unei companii feroviare de 21 de ani. La fiecare 2 ani are un examen medical. La ultimele 3 astfel de vizite s-a constatat ca auzul i s-a diminuat progresiv, fiind catalogat cu o boala numita hipoacuzie bilaterala, urmand a fi considerat inapt pentru functia pe care o exercita (incepand cu urmatoarea vizita medicala), care are legatura cu siguranta circulatiei.

Ce obligatii are angajatorul in aceasta situatie? Poate fi aceasta boala catalogata drept boala profesionala, avand in vedere supunerea timp de peste 20 de ani la conditii de lucru favorabile dezvoltarii acestei afectiuni (sunete de peste 100 de decibeli, praf, curent etc) ? Cum se dovedeste acest lucru? Ce este de facut in aceasta situatie?

Multumesc,

O seara placuta!
Ultima modificare: Joi, 2 Februarie 2012
alexdnc, utilizator
Cel mai recent răspuns: alexdnc , utilizator 14:22, 4 Februarie 2012
Multumesc! Asta am inteles, dar in functie de ce sau pe baza caror criterii se poate spune sau demonstra ca aceasta boala a survenit din cauza postului respectiv (-- ca este o boala profesionala) ?
Tot medicul este cel care poate spune cauza bolii.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Medicina muncii crystyna04 crystyna04 Cine completeaza fisele de identificare a factorilor de risc profesional-lucratorul SSM/angajatorul/medicul de medicina muncii/coordonatorul departamentului ... (vezi toată discuția)
Angajatorii si medicina muncii Octavia Turbatu Octavia Turbatu http://www.legislatiamuncii.manager.ro Potrivit art. 6 din Legea securitatii si sanatatii in munca 319/2006, angajatorul are obligatia de a asigura ... (vezi toată discuția)
Adeverinta medicala eliberata de medicul de familie voinea severica constantin voinea severica constantin cat este valabila adeverinta medicala eliberata de medicul de faminie -apt pentru munca. unde este reglementat? (vezi toată discuția)