avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... probleme: facturi foarte incarcate!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

probleme: facturi foarte incarcate!

stam intr-un bloc cu o singura scara, ultimul pe coloana de caldura. Anul trecut ne-am pus repartitoare toti locatarii deoarece factura la caldura era incarcata. Anul acesta tot datorita facturilor am facut sapaturi sa vedem ce este. Dupa ce ne-au dus cu presul, ne-au dat citirile de la giacalorimetru ne-au explcat ca din valoarea citita pe gigacalorimetrul nostru se scade valoarea citita pe giacalorimetru instalat la societatea ce-si are sediul la parterul blocului, ne-aupus sa facem o notificare catre ei pentru ca sa ne instaleze si giacalorimetrul scarii pe ramura noastra sa nu mai trebuiasca facute scaderi, sa putem citidirect a urmat a treia intalnire!!! Aceasta intalnire ne-a blocat! Ne-am dus cu citirea de la noi sa ne dea citirea de la societate pentru a ne face calculele( am aflat si astea cum se fac!) Atunci au recunoscut ca ne pun ei cat vor deoarece giacalorimetru nostru e defect din luna noiembie(de cand au inceput sa dea caldura). Probleme e ca noi in aceasta vara am curatat subsolul si cand am vrut sa schimbam teava care intra in bloc pana gigacalorimetru ne-au spus ca aceea si gigacalorimetru sunt ale lor noi sa strangem bani ca ei fac lucrarea Nu au venit nicipana azi sa o faca!!!! Acum vor sa ne cumparam noi gigacalorimetru pe banii nostri ca noi l-am stricat!!! Nu au anuntat asociatie ca nu pot citi gigacalorimetru fac ce vor cu noi!!!Factura pe noiembrie intai au dat-o cica din greseala " fara sa scada societateade la parter" apoi au reveni. V alorile de plata sunt cam asa :
*noiembrie 3 camere (un calorifer a fost oprit mai tot timpul iar celelelte mai mult oprite ziua) 350ron
*decembrie cam in aceleeasi conditii de functionare a caloriferelor cu 10-20roni mai putin.
CUM TREBUIE SA PROCEDAM ???????


Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 10:19, 4 Februarie 2012
E posibil sa nu fi inteles bine atunci cand ati intrebat la furnizor despre reparatia pe coloana care va intra in bloc.
Acea coloana este a furnizorului pana la contorul de bransament.
Contorul este proprietatea asociatiei de proprietari.

Asadar cereti furnizorului cu insistenta sa vina sa va repare coloana de caldura si cu aceasta ocazie sa va puna si un contor de bransament nou (daca cel vechi este cu adevarat defect) pe care il veti plati pe factura, separat, la furnizor.

La noi in Iasi nu se discuta asa. Firma furnizoare a contorizat fiecare scara sau bloc cu o singura scara. La parterul blocului, in exterior au o cutie destul de mare in care si-au montat tot sistemul de distributie, robineti de separare, cele doua gigacalorimetre, sonde de masura, robinetul de echilibrare hidraulica. Totul este al lor.
Pe vremuri si noi am fost nevoiti sa ne achizitionam un sistem de masurare a energiei termice pe motiv ca la nivelul orasului era un plan de dotare cu aparate de masura, era un buget aprobat, iar cartierul nostru figura in acel plan cu montarea acestor aparate peste 3 ani, astfel ca ni s-a propus sa achizitionam noi (asociatia) aceste instrumente, urmand ca in cei 3 ani furnizorul sa ne deconteze (prin scaderea din factura) costul aparatelor, ceea ce s-a si intamplat.
Bun, sa revenim. Orice s-ar fi intamplat, lucratorii de la firma furnizoare aveau datoria sa verifice functionarea acestor sisteme de masura ( de obicei raman fara baterii, dar mai sunt si alte evenimente) si sa informeze asociatia din timp pentru orice probleme. Daca gigacalorimetrul este prop. asociatiei, dar ma indoiesc, trebuia sa se intample acelasi lucru, insa costurile cu reparatia ar intra in sarcina asociatiei. La dvs. faza se complica cu existenta unei firme la parter.
Da, este vorba de bataie de joc in stil pur romanesc. Conducerea as. prop. trebuie sa mearga la furnizor, probabil ca conducerea lor nici nu cunoaste toate aceste aspecte. Mai uitati-va si ce mai scrie prin contractul de furnizare a energiei termice. Sunt sigur ca sunt multe clauze care va pot permite sa luati masuri impotriva netrebnicilor.
Aveti dreptate, domnule Adam Grecu, imi cer scuze pentru confuzie.
Mi se trage de la faptul ca la un bloc pe care il administrez s-a furat acest contor si alte bunuri din subsol....si asociatia a trebuit sa plateasca toata lucrarea pentru montarea altuia de catre furnizor.

Da, contorul de bransament este al furnizorului, ca si la furnizorul de apa rece!
Am mai auzit de furtul unor contori si aparate aflate in subsolul blocurilor...
Cum v-am spus, furnizorul nostru are tot echipamentul intr-o cutie, inafara blocului, treaba lui cum securizeaza pe-acolo. De fapt nu am auzit sa se mai subtilizeze asemenea echipamente, dar mai stii?
Chestia urata este ca datorita temperaturilor extrem de scazute din ultimile zile (-24*C, -25*C), am constatat ca instalatia de apa calda a inghetat bocna si a distrus instalatia, lasand oamenii fara acm; faza este ca baietii de la CET au cam mult de lucru in tot orasul, asa ca atrag atentia inca o data, izolati-va bine aceste instalatii care si cum puteti ca am auzit ca "sezonul" nu s-a terminat
Chestia este ca daca acel gigacalorimetru este defect, o sa platiti la pausal caldura consumata si nu stiu daca o sa va convina. Ar trebui sa va orientati si sa negociati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul caldura pe casa scarii ivanvintilica ivanvintilica In asociatia noastra de proprietari , care are un bloc cu 140 apartamente si 7 scari, locatarii unei scari au facut un sistem de caldura pe verticala pe casa ... (vezi toată discuția)
Implicatii ale golirii unei coloane de agent termic raser raser Pentru ca instalatorul m-a tot amanat si pentru ca a inceput furnizarea agentului termic inainte de a ne atepta, nu am apucat sa fac unele modificari la ... (vezi toată discuția)
Pierdere de apa orsaia2006 orsaia2006 am urmatoarea intrebare ...daca un propietar din cadrul unei as de prop refuza sa plateasca suma de 3 ron ,suma ce reprezinta pierderea de apa pe parte comuna ... (vezi toată discuția)