avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Plata asigurarilor de sanatate pt IF
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Plata asigurarilor de sanatate pt IF

Buna seara,
Am un facut un IF pentru masura 141 in 03.02.2009 si pe care nu am avut activitate de incasari din vanzari pana in 28.10.2011, cand am eliberat primul bon fiscal la vanzare ambulanta, in schimb am avut cumparaturi pe facturi si chitante din banii primiti la masura 141 si incasati in cont in luna dec.2009 (suntem apicultori). CAS, somajul si Asig de sanatate le-am avut platite pana in 31.12.2009 lucrand in cadrul SRL.ului meu la care i-am suspendat activitatea in 02ianuarie2010 prin Camera de Comert.
Eu am beneficiat 1 an de somaj incepand cu februarie 2010,dar sotul meu nu, pt ca a fost trecup pe statul de plata toata luna decembrie 2009 in concediu fara salar.
De cand am inchis nu am mai platit nimic pana acum.
Intrebarea este:trebuie sa platim asigurarea de sanatate fiecare asociat din IF( eu sunt asociata cu 40%, sotul cu 50% si fiul 10%),sau poate plati unul dintre noi si sa beneficieze la nevoie si ceilalti?
Va rog mult sa-mi raspundeti cat puteti de rapid, sa pot sa fac plata fara prea multe penalizari.
Va multumesc.
PS. Este obligatoriu sa platim ci CAS si somaj???:help:

Alte discuții în legătură

Cum pot sa comercializez produse in piete, fara casa de marcat, daca sunt if ? zcb zcb Buna seara, va rog sa -mi spuneti cum pot sa comercializez produse in piata, daca nu am casa de marcat si sunt IF(intreprindere familiala)? Se poate pe baza de ... (vezi toată discuția)
Posibilitate de a pierde pensia de invaliditate grad2 danmarius69 danmarius69 Buna ziua, In 2008-2010 am avut un pfa pentru plata salariului de la o societate(mi-am platit impozitul pe salariu) .Nu mi-am platit cass si cas. In 2015 mi-a ... (vezi toată discuția)
Dosar recuperare sume fnuass PASIUC IOANA PASIUC IOANA Am urmatoarea situatie. Casa de asig. de sanatate a verificat acum prima cerere de recuperare pentru perioada dec.2009-martie 2010 care a fost inregistrata in ... (vezi toată discuția)