Buna ziua,
In unitatea noastra exista un angajat care, in urma divortului e obligat prin lege sa plateasca porirea pentru fiica sa.
In urma unei hotarari judecatoresti, s-a decis ca unitatea sa opreasca din salariul acestuia poprirea si sa o trimita prin mandat postal fiicei acestuia.
Problema e ca, pentru a face noi aceasta operatiune mai trebuiesc platite anumite sume aferente( combustibil, taxa postala).
Intrebarea mea este - cine suporta aceste sume aferente, Unitatea sau Angajatul?
Va rog sa ma lamuriti!
Multumesc!
:) Doamna, luati legatura cu mama copilei sa deschida un cont pe numele fetei in care sa faceti viramentul bancar al pensieide intretinere.
Daca nu aveti nicio alta solutie, faceti decizie de imputere a sumei angajatului dvs.
am vorbit si nu doreste virament bancar.eu as dori sa stiu daca legea prevede ca sumele aferente necesare trimiterii banilor se suporta de unitate sau angajat!
Obligatia de a retine si vira acele sume este stabilita de banca in sarcina angajatorului. obligatia platii intretinerii este a angajatului. Daca puteti dovedi ca acele cheltuieli sunt facute exclusiv pentru viramentul sumelor de bani ce reprezinta pensie de intretinere, puteti sa cereti restituirea acelor sume de la angajatul dvs.