avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort si custodie comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort si custodie comuna

Buna ziua!
Sunt pe cale de a incepe un proces de divort si am nevoie de cateva sfaturi. Noi suntem casatoriti din 2005.Avem o fetita de 1 an si jumatate. Am locuit cu el intr un apartament cumparat de el inainte de casatorie. Acum el s a mutat intr un alt apartament cumparat anul trecut, prin credit. El doreste sa ma mut din apartament, sa las copilul sau sa avem custodie comuna.
Intrebari:
1. Cu ajutorul legii pot sa obtin sa locuiesc mai mult timp, macar pana face copilul 3 ani, intru un din cele 2 apartamente? mentionez ca momentan nu am nici o locuita pe numele meu dar nici posibilitate de a mi face un credit.
2. Nu doresc costodie comuna. Este obligatorie?

Multumesc anticipat pt raspunsuri

Cristina
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 14:39, 3 Februarie 2012
Puteti taragana divortul pana face fata 3 ani.. dar ce veti face apoi ?
Puteti cere atribuirea casei cumparate prin credit care e bun comun, dar va incadrati sa preluati in acte acel credit aferent?
Autoritatea parinteasca va fi exercitata de ambii parinti,dar daca aveti motive temeinice puteti cere ca numai dvs sa va exercitati autoritatea .
1. Pana in momentul divortului aveti dreptul de a locui in locuinta familiei. Imobilul cumparat anul trecut este comun sau propriu al sotului? Adica contribuiti si dvs. la plata ratelor sau numai sotul?
2. Custodia comuna (exercitarea autoritatii parintesti in comun) este regula dupa 1 octombrie 2011 iar custodia unica este exceptia si se acorda doar in situatii exceptionale.
Ultima modificare: Vineri, 3 Februarie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat
Multumesc pt raspuns.
Bunul este cumparat pe numele sotului si doar el plateste ratele.
Ce inseamna custodie comuna in cazul in care o sa stam in orase diferite?
Inseamna ca ambii soti au drept de decizie asupra copilului. Ambii parinti isi vor da acordul pentru inscrierea la scoala, cursuri, etc., actini medicale, parasirea tarii
Ultima modificare: Vineri, 3 Februarie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort 2peter 2peter Sunt casatorita de 6 ani si am un copil de 3 ani.Locuim intr-un apartament cumparat la banca prin credit ipotecar(de 4 ani pe numele amandoura dar sotul a ... (vezi toată discuția)
Divortul pysykmady pysykmady Buna ziua,as dori sa stiu si eu cateva amanunte in privinta divortului,eu si sotul nu ne mai intelegem bine deloc,timp de 8 luni de zile am locuit cu parinti ... (vezi toată discuția)
Incredintare copil ionela2014 ionela2014 buna ziua. Sunt casatorita din iulie anul trecut si am o fetita de 3 luni. Avem apartament cumparat din iunie anul trecut dar pentru ca nu eram casatoriti a ... (vezi toată discuția)