avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Ce inseamna incadrare in functia publica?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Ce inseamna incadrare in functia publica?


Situatia este următoarea:


În 2012 am fost mutat temporar în interiorul aceleiaşi instituţii, într-un alt compartiment, pe o funcţie publică similară.

În urma obţinerii unor avize, voi beneficia de un spor în plus la salariu, deci salariu mi se va modifica şi ar trebui să am salariul exact ca pentru o funcţie similară din instituţie, ca a celorlalţi colegi.

Întrebarea ar fi daca se poate aplica articolul 2 din Legea 283/2011:

Art. 2. - În anul 2012, pentru personalul nou-încadrat pe funcţii, pentru personalul numit/încadrat în aceeaşi instituţie/autoritate publică pe funcţii de acelaşi fel, precum şi pentru personalul promovat în funcţii sau în grade/trepte, salarizarea se face la nivelul de salarizare în plată pentru funcţiile similare din instituţia/autoritatea publică în care acesta este încadrat.

Ideea ar fi ca nivelul salarizării mele să fie la acelaşi nivel pentru funcţii similare din instituţie.

Decizia mea de mutare în alt compartiment poate însemna că am fost numit sau încadrat?

şi

Noua decizie prin care mi se comunică faptul că mi s-a modificat salariul (după ce am fost mutat) înseamnă, practic, o decizie de încadrare (reîncadrare), astfel încât să se aplice articolul de mai sus?

În legislaţie nu am gasit o definiţie a încadrării funcţionarului public, ci doar expresii precum - numire etc.

ªtie cineva pe unde aş găsi o definiţie a încadrării funcţionarului public?


Mulţumesc.


Alte discuții în legătură

Avansare in treapta de salarizare silviup silviup Buna ziua, Sunt angajat intr-o institutie publica in decembrie 2008 ca functionar public in functia de referent grad profesional superior, treapta 3 de ... (vezi toată discuția)
In baza caror acte normative se stabilesc salariile noilor functionarilor publici in anul 2012? jaguarxkr jaguarxkr Va rog sa-mi comunicati In baza caror acte normative se stabilesc salariile noilor functionarilor publici in anul 2012? (vezi toată discuția)
Stabilire salariu dupa promovare in grad profesional liana16 liana16 Incepnd cu 01.04.2012 am promovat din consilier gradul profesional principal in consilier gradul profesional superior (functionar public). Mentionez ca si la ... (vezi toată discuția)