avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general amortizare mijloace fixe
Discuție deschisă în Contabilitate în general

amortizare mijloace fixe

Buna ziua
Ajutor! La ultima modificare din Codul Fiscal, la art.24 - Amortizarea, dupa alin.(15) s-au introdus doua noi alin. care se refera la inloruirea de parti componente ale mijloacelor fixe. Poate sa-mi spuna cineva unde gasesc o definitie a acestor parti componente
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 09:47, 7 Februarie 2012
O definitie a partilor componente ale activului este data in Ordinul 3055/2009
REGLEMENTÃRI CONTABILE din 29 octombrie 2009 conforme cu Directiva a IV-a a Comunităţilor Economice Europene
Sectiunea 8:
....
8.2.3.3.Cheltuieli ulterioare
106._
(1)Cheltuielile ulterioare aferente unei imobilizări corporale trebuie recunoscute, de regulă, drept cheltuieli în perioada în care au fost efectuate.
(2)Cheltuielile efectuate în legătură cu imobilizările corporale utilizate în baza unui contract de închiriere, locaţie de gestiune sau alte contracte similare se evidenţiază în contabilitatea entităţii care le-a efectuat, la imobilizări corporale sau drept cheltuieli în perioada în care au fost efectuate, în funcţie de beneficiile economice aferente, similar cheltuielilor efectuate în legătură cu imobilizările corporale proprii
107._
(1)Costul reparaţiilor efectuate la imobilizările corporale, în scopul asigurării utilizării continue a acestora, trebuie recunoscut ca o cheltuială în perioada în care este efectuată.
(2)Sunt recunoscute ca o componentă a activului, sub forma cheltuielilor ulterioare, investiţiile efectuate la imobilizările corporale. Acestea trebuie să aibă ca efect îmbunătăţirea parametrilor tehnici iniţiali ai acestora şi să conducă la obţinerea de beneficii economice viitoare, suplimentare faţă de cele estimate iniţial. Obţinerea de beneficii se poate realiza fie direct prin creşterea veniturilor, fie indirect prin reducerea cheltuielilor de întreţinere şi funcţionare"

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie piesa utilaj book2 book2 Cand se schimba la un utilaj o piesa a carei valoare depaseste suma de 6000lei cum se procedeaza cu modificarile din 01.01.2012 ( se trece pe chelt sau se ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila reparatie mijloc fix camila2013 camila2013 In cadrul unui mijloc fix (ex masina cusut) se inlocuieste o piesa din cauza careia utilajul respectiv nu mai functiona. Cum se inregistrea in contabilitate ... (vezi toată discuția)
Decontarea cheltuielilor aferente unei spatiu in inchiriat cameliaemil cameliaemil Buna ziua Am urmatoarea situatie. O societate comerciala are ca obiect de activitate inchirierea spatiilor comerciale. Spatiile comerciale pe care le ... (vezi toată discuția)