avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme reesalonare banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme reesalonare banca

Buna ziua tuturor,

am rugamintea sa ma ajutati in urmatoarea situatie. Am un contract de credit nevoi personale deschis la o banca pe persoana fizica si am intrat in imposibilitate de plata datorita faptului ca mi-am pierdut locul de munca. Am depus o cerere de reesalonare la banca in luna decembrie la care am primit raspuns in luna ianuarie ca se aproba reesalonarea, dar ca exista o conditie, trebuie sa sting orice sold pe minus existent la aceasta banca (am o linie de ron la care s-au acumulat dobanzi penalizatoare timp de aproape 3 ani -din 2009- de care eu nu am fost anuntat pana acum). Mentionez si faptul ca anul trecut am mai facut o cerere de reesalonare si aceasta s-a aprobat neconditionat. Am facut o informare catre banca prin care i-am instiintat ca nu am posibilitatea sa achit nici aceasta suma si i-am rugat sa imi ofere o pasuire pentru aceasta suma sau sa ma lase sa o achit esalonat. Astazi am primit raspunsul bancii ca nu se va aproba reesalonarea pana in momentul in care nu achit restanta si punct. Din pacate dupa cum am spus si mai sus acum nu am un loc de munca si nici posibilitatea de a achita aceste sume de bani. Va rog sa imi spuneti ce pot face in aceasta situatie deoarece se acumuleaza in continuare penalizari la suma de credit. Eu m-am gandit sa fac o sesizare catre anpc dar nu stiu in ce masura ma pot ajuta ei cu acest lucru.

Astept sfaturi si raspunsuri la solicitarea mea.
Va multumesc,
Nick
Cel mai recent răspuns: nickra , utilizator 23:19, 3 Februarie 2012
Faceti sesizarea catre ANPC. Banca incearca sa va forteze sa achitati o restanta prescrisa sau pe cale sa se prescrie.
Si ANPC cu ce credeti ca o sa va ajute? Cu nimic, evident. Banca nu e obligata sa va aprobe o noua reesalonare. Si v-au propus un targ care-i scuteste pe ei de ceva bataie de cap: Dvs. obtineti ceea ce ati solicitat, cu conditia ca ei sa obtina ceea ce li se cuvine (inteleg ca nu contestati acele sume). Cu ANPC nu rezolvati nimic, eventual va faceti mai mult rau trimitandu-i la banca. Incercati sa mai negociati!
Voi face aceasta solicitare catre ANPC pentru ca o vad ca si ultima solutie. Din pacate v-am mai spus sunt in proasta situatie in care nu am un loc de munca/salariu care sa imi permita sa platesc aceste rate si restante. Din cate am inteles conform OUG50/2010 avand in vedere situatia mea financiara din acest moment sper ca prin intermediul ANPC sa rezolv deoarece nu am alta cale. Sumele nu le contest ci mai mult de atat am dovedit pana acum ca sunt un client de buna-credinta care doreste sa termine un contract de credit neipotecar care doreste o reesalonare. Sper ca cei de la ANPC sa imi ofere suport pe aceasta parte deoarece nu cred ca este normal ca un om care nu are posibilitatea sa plateasca si face cerere de reesalonare sa fie respins din start si sa fie conditionat de alte plati. Adica ma gandesc ca este aberant sa ii spui "OK aprobam, intelegem ca nu ai bani de unde sa platesti, dar tot trebuie sa platesti o suma de bani in conditiile in care nu ai venituri"... Nu mai am ce sa negociez din pacate, ultimul raspuns l-am primit astazi si este foarte transant si foarte oficial... partea mai proasta este ca nici nu stiu ce sa fac mai mult decat ANPC deoarece in fiecare zi se aduna penalizari iar sumele cresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie bnca symo75 symo75 Buna ziua.As dori va rog sa ma ajutati cu o problema.Acum un an am facut un imprumut la banca ,de 9000 euro.La aceasi banaca mai am un card de credit de 3500 ... (vezi toată discuția)
Executare silita Arisandy Arisandy Am contractat un credit ipotecar in 2008 la o banca, am platit 1 an de zile cite 1000 lei pe luna, iar in conditiile in care ni s-au redus sporurile din ... (vezi toată discuția)
Pasuire rate credit dpasztor dpasztor Din motive obiective am cerut bancii care mi-a acordat credit sa ma pasuiasca pentru urmatoarele 3 luni la plata ratelor creditului . Am fost sunat de catre ... (vezi toată discuția)