Am o nelamurire in legatura cu urmatoarea problema:
- Am infiintat o asociatie iar statutul a fost adoptat de Adun. Gen. iar sentinta data de catre judecator este definitiva. Exista o alta cale de atac in afara de cele 5 zile de declarare a recursului? Poate cineva sa atace statutul ca avand articole neconforme cu legislatia in vigoare?
Încheierile de admitere sau de respingere a cererii de înscriere sunt supuse numai recursului. Procurorul este cel care poate ataca aceasta incheiere.
În cazul în care procurorul nu a participat la soluţionarea cererii, parchetului pe de lângă instanţa sesizată i se vor comunica şi copii de pe actul constitutiv şi de pe statutul asociaţiei, împreună cu încheierea de admitere ori de respingere a cererii de înscriere, după caz.
Atentie :conform art.11 aln.3 din O.G. nr. 26 din 30 ianuarie 2000 (*actualizată*) cu privire la asociaţii şi fundaţii:
"Termenul de recurs este de 5 zile şi curge de la data pronunţării, pentru cei care au fost prezenţi, şi de la data comunicării, pentru cei care au lipsit."
Deci, practic acum la o luna de la pronuntarea sentintei nu mai exista nici o cale de atac impotriva legalitatii statutului. Ma refer la unul dintre membrii asociatiei.
Am inteles corect? (pe incheierea mea scrie definitiva)