avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale probleme cu actionarul in sc . srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

probleme cu actionarul in sc . srl

va salut cu respect
am o problema si va rog sa ma ajutati cu sfaturi pentru rezolvarea situatiei in care ma aflu.
povestea incepe in anul 2006 , cand mi-a decedat sotul si am fost de acord sa-l trec pe fratele sotului, ca si asociat la firma infiintata in 2001, eu detinand functia de administrator de la infiintare si pana in prezent.
am ajuns in stadiul in care eu sunt in plus in aceasta firma si nu stiu ce si cum sa fac sau de unde sa incep primul pas spre rezolvare. mentionez ca firma este firma de transport detinatoare a doua camioane un turism si un teren intravilan.
in urma casatoriei am ramas cu un copil , momentan stam cu chirie iar cumnatul meu (asociatul) nu vrea sa cadem la un comun acord sa ne fie bine tuturor.

va multumesc anticipat pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: marya82 , utilizator 11:11, 11 Noiembrie 2008
Din ce scrieti se intelege ca exista un asociat unic (cumnatul) si un administrator (dumneavoastra).
Totusi nu expuneti concret care ar fi problema. Poate va putem ajuta...
Se pare ca ceea ce ati stricat in 2006 (neconsultandu-va cu nimeni) nu prea mai e de dres acum.
I-ati facut fratelui sotului cadou o firma, pastrandu-va numai calitatea de administrator (nu si asociat) functie pe care fratele sotului o poate revoca pur si simplu, numind un alt administrator.

Firma asta nu avea in acul constitutiv o clauza de continuare cu mostenitorii?? Ori era si asta facut ...ieftin ("scris pe genunchi" langa usa Registrului Comertului - pe acelasi "principiu": da-l dracu pe avocat, pe asta il intrebam numai cand nu mai avem pe unde scoate camasa!).

O maciuca fiind prea de ajuns la un car cu oale, nu aveam intentia de a va necaji si mai tare... Dar poate mai citesc si altii si inteleg ca ceea ce e ieftin, in final poate sa coste foarte scump...
cineva mi-a sugerat sa intru pe acest site pentru eventuale sfaturi .....greseala pe care am facut-o cred ca o vad destul de bine fara ca sa mai imi spuna cineva ca am gresit....nu de asta sunt aici!

vreau doar sa ajung la o solutie favorabila mie si copilului meu....
Si cam cum credeti dvs. ca am putea sa va dam noi sfaturi fara cunoasterea situatiei de fapt (si a inscrisurilor in care s-a materializat greseala despre care vorbiti)?
Avem faţă de ghicitori in ghioc?

Fratele a fost de la inceput asociat cu sotul?
Copilul e minor?
A existat un curator pentru acceptarea mostenirii facute unui minor?
Actul constitutiv continea sau nu clauza de continuare cu mostenitorii: (daca nu continea vorbim degeaba, pentru ca fratele avea liberatatea de a decide singur continuarea societatii si fara sa va-ntrebe).

Un avocat pune el intai o suta de intrebari si abia apoi se poate hazarda sa dea o solutie... daca o gaseste.
Din pacate nu dati nici un fel de detaliu cu privire la situatia concreta si la ce ati dori sa faceti.

Alte discuții în legătură

Probleme cu asociatul in firma cipry_trans cipry_trans va salut cu respect! verisoara mea a fost casatorita pana acum un an cand sotul a decedat intr-un accident rutier dupa decesul sotului a ramas singura in ... (vezi toată discuția)
Vanzare spatiu al unei societati cu datorii ambrosieiulian ambrosieiulian Buna ziua,fostul sot a avut o S.C. la care el era administrator si fratele sau era asociat.Cu fostul sot am 2 copii minori,insa noi am divortat inainte de ... (vezi toată discuția)
Lnchidere firma marina250050 marina250050 Am un SRL infiintat de sot (sotul a decedat in 2011). Eu aveam 30 parti sociale, iar el 20. In urma decesului, s-au impartit cele 20 parti sociale astfel: -5 ... (vezi toată discuția)