avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Legea 39/2003 art 7
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Legea 39/2003 art 7

Vreau sa stiu cind intervine prescriptia raspunderii penale , incea ce priveste o fapta penala savirsita in temeiul legii 39/2003, art 7.tinind cont ca acea fapta a fost comisa in anul 2007. Procesul penal a inceput in anul 2010. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 21:48, 3 Februarie 2012
Art. 7 - (1) Iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup se pedepseşte cu închisoare de la 5 la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi.

Art.122 C.pen. Termenele de prescriptie a raspunderii penale:
a. 15 ani, cand legea prevede pentru infractiunea savarsita pedeapsa detentiunii pe viata sau pedeapsa inchisorii mai mare de 15 ani.

Nu are importanta data inceperii procesului ci data savarsirii infractiunii.
daca deja a inceput judecarea procesului vorbim de ceea ce se va numi prescriptia executarii pedepsei asa ca vedeti art 126 cod penal.
e greu de crezut ca cineva sa stea ascuns o viata .
pana la urma trebuie sa ne asumam consecintele faptelor noastre.
toma dumitru a scris:

Vreau sa stiu cind intervine prescriptia raspunderii penale , incea ce priveste o fapta penala savirsita in temeiul legii 39/2003, art 7.tinind cont ca acea fapta a fost comisa in anul 2007. Procesul penal a inceput in anul 2010. Va multumesc


Termenul prescriptiei raspunderii penale este intrerupt din moment ce cauza se afla in fata instantei.

Despre termenul de prescriptie a executarii pedepsei incepem sa vb abia dupa ce avem o hotarare definitiva de condamnare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere raspundere penala extazz extazz Termenul de prescriere a raspunderii a unei fapte penala se socoteste de la savarsirea ei sau si pe timpul cat este procesul pe rol?Multumesc.Daca intra in ... (vezi toată discuția)
Prescriptia pedepsei de 1 an claudiu99 claudiu99 Buna ziua asi vrea sa stiu cand se prescrie o pedeapsa de 1 an? Va multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Fapte savarsite pe vechiul cod-nelamurire termen de prescriptie ContSters328245 ContSters328245 Buna As dori sa stiu ceva: in cazul unei fapte comise inainte de intrarea in vigoare a noului Cod Penal, dar pentru care nu s-a depus inca plangere ... (vezi toată discuția)