am avut accident un individ beat cu 2% alcool in singe a intrat pe contrasens si mia rupt piciorul in 3 ,genunchi tibie si calcai sint in spital din 15 decembrie plus ca ma farimat tare si la fata maxilare rupte nas rupt si deplasat iar la cap am avut hematom si am stat 3 zile la terpie intensiva.Lucram pina in ziua accidetului de atunci si pina in luna martie am dus medical de calitate.
Eu am fost si sint angajat peperioada DETERMINATA imimai trebbuia 2 luni ca sa trec pe perioada nedeterminata. Eu va intreb pe dumneavoastra daca patronul ar putea sa ma dea afara de la servici in situatia in care eu sint in medical si adsolut nevinovat la accident.Si inca mai am medicale de luat .Rog sa imi raspunda cineva care are idee.Va pup si va doresc multa sanatate.
concedierea nu poate avea loc in perioada de valabilitate a concediului medical.
Conform dispozitiilor O.U.G. nr. 158/2005, concediile medicale pentru incapacitate temporara de munca se acorda pe o durata de cel mult 183 de zile calendaristice in interval de un an, socotit de la prima zi de imbolnavire.
Incepand cu a 90-a zi calendaristica, concediul medical se poate prelungi pana la 183 de zile, cu avizul medicului expert al asigurarilor sociale.
Medicul curant poate propune prelungirea concediului medical peste 183 de zile cu cel mult 90 de zile, conform procedurilor stabilite de Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale.
La expirarea duratelor de acordare a indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca, prevazute in O.U.G. nr. 158/2005, medicul curant propune pensionarea de invaliditate.
Contractul dvs. de munca va inceta de drept la data convenita, indiferent daca sunteti in medical sau nu. Daca patronul vrea... poate sa va prelungeasca contractul.
In cazul incetarii CIM, puteti intra in somaj si certificatele medicale va vor fi platite de agentia de somaj.
Multa sanatate!
Va dau si un extras din Codul muncii care specifica in mod clar ceea ce v-am spus:
ART. 49
(1) Suspendarea contractului individual de muncã poate interveni de drept, prin acordul pãrţilor sau prin actul unilateral al uneia dintre pãrţi.
(2) Suspendarea contractului individual de muncã are ca efect suspendarea prestãrii muncii de cãtre salariat şi a plãţii drepturilor de naturã salarialã de cãtre angajator.
(3) Pe durata suspendãrii pot continua sã existe alte drepturi şi obligaţii ale pãrţilor decât cele prevãzute la alin. (2), dacã acestea sunt prevãzute prin legi speciale, prin contractul colectiv de muncã aplicabil, prin contracte individuale de muncã sau prin regulamente interne.
(4) În cazul suspendãrii contractului individual de muncã din cauza unei fapte imputabile salariatului, pe durata suspendãrii acesta nu va beneficia de niciun drept care rezultã din calitatea sa de salariat. (5) De fiecare datã când în timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauzã de încetare de drept a contractului individual de muncã, cauza de încetare de drept prevaleazã.
(6) În cazul suspendãrii contractului individual de muncã se suspendã toate termenele care au legãturã cu încheierea, modificarea, executarea sau încetarea contractului individual de muncã, cu excepţia situaţiilor în care contractul individual de muncã înceteazã de drept.
ART. 56
(1) Contractul individual de muncã existent înceteazã de drept:
i) la data expirãrii termenului contractului individual de muncã încheiat pe duratã determinatã;
Concediu medical
blackjack
Care este perioada maxima pentru care se poate acorda un concediu medical si sa fi platit de institutia angajatoare?
Cand trebuie depus concediul la serviciul ... (vezi toată discuția)
Concediu medical
Manuasz
Bună ziua, ma numesc Ciprian eu de mic am probleme cu coloana, dar din 2014 ma tot plimb pe la doctori, neurochirurgie, și neurologie, am maduva spinarii ... (vezi toată discuția)