avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodia copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodia copilului

buna ziua
am un copil de un an,acesta poarta numele de familie al tatalui,vreau sa schimb numele de familie al copilului cu numele de familie al meu se poate?
Cel mai recent răspuns: anckdiana , utilizator 19:31, 4 Februarie 2012
Doar cu acordul celuilalt parinte natural...Exercitarea autoritatii parintesti ii da acest drept sa faca opozitie.
Buna ziua,am o fetita in varsta de 3 ai si 11 luni,am bagat actele de divort in 2010 iulie,am castgatigat custodia micutei,a facu recurs,din nou am castigat la angajat pe domnul [editat numele]de la asociatia [editat numele] a facut ordonanta presedentiala ,primeam telefoane de la domnul... si ma ameninta k imi ia copilul daca nu accept sa fie micuta 3 saptamani la mine 3 la tata,vreau sa va spun ca inca de cand eram insarcinata tatal ma punea sa pun fetita pe numele surori lui kre este in varsta de 37ani si nu are copii,sub pretextul sa primesca cei 8milioane de lei de la stat k are carte de munca.de cand mam casatorit nu am stat decat 4 luni in locuinta sotului deoarece m-am mutat la mama mea pentru k sau apucat de renovari,am revenit cand fetita avea 1 an ,am stat 3 saptamani dar...dormeam si cu cumnata in pat,eu,sotul,fetita si sora toti intr-un pat,dupa urma surorii luam bataie,ii duce dimineata mancarea la pat surori s.a.m.d..am venit in casa mamei mele,eu momentan nu lucrez ma ocup de micuta,mama mea lucreaza in anglia si castiga foarte bine,am dus in instanta ce primesc de la mama.a venit si in casa mamei mele si m-a batut cu copilul in brate am dus si de la politie,acum se leaga de faptul ca este bolnava,vreau sa va spun k niciodata nu am mers cu copilul la medic decat pantru vacinuri sau pentru o raceala care o face orice copil,spune keste foarte zlaba k nu ii dau sa manance la aproape 4 ani are 18kg,este sanatoasa am dus adeverinta de la medic.Are program de vizita de sambata de la 10 pana duminica la 16,cand imi aduce fetita numai prostii o invata''k ma ...,k sunt catea.etc''ca eu nu sunt mama ei k 'ionela''fosta cumnata'este mama ei.dupa fiecare vizita de la tata mergeam cu copilul la psiholog,mi-a trimes protectia copilulii de 6 ori acasa,nu au gasit nimic in neregula,Acum vrea el custodia copilului,nu este definitiv mai avem o infatisare dupa care daca nu ii convine va face recurs la Bucuresti,SINCER NU MAI POT.Ce ma sfatuiti sa fac am respectat programul lui de vizita ,1 si al 3 saptamana din luna.1 sapt in vacanta de iarna,2in vacanta de vara,el vrea urmatosul program:in fiecare saptamana de joi ora 12cand iese de la gradinuta pana duminica,2 saptamani in vacanta de iarna si 1luna si 2saptamani in cea de vara,Sfatuiti-ma cum sa procedez.nu ma inteleg,stiu k nu se ocupa de fetita,mama merge la psigiatru iar sora bolnava de hepatita,asta e casa unde merge micuta mea.CE SA FAC?
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Februarie 2012
gi-jane2, moderator
Cu probele pe care le aveti-certificate de la psiholog, proces verbal de la Politie, o adeverinta de la medicul de familie ca fetita este normal dezvoltata pentru varsta ei, cu dovada vizitelor celor de la Protectia copilului-6 intr-un scurt interval-nu vad sa-i acorde vreo instanta autoritate parinteasca comuna-insasi dovezile scrise arata ca este un individ deosebit de violent si agresiunea asupra mamei este lipsa de responsabilitate a tatalui fata de propriul copil, fiindca fiecare palma data mamei este palma data copilului.
Eu va sugerez sa cereti ca instanta sa solicite raportul celor 6 viziute
nu stiu ce sa mai fac,pt.k imi este frica si de el,frica si ca poate mituii judecatorii,pana acum am castigat dar acum a inceput sa ameninte ca cumpara procurori etc,a inceput sa-mi fie frica k imi pierd micuta cu toate probele care le am,cu tot lam contrazis in instanta am avut acte sa dovedesc ca ma batut ca micuta este sanatoasa k am cu ce sa o intretin,k in momentul cand imi aduce fetita are un comportament diferit,chiar si de la protectia copiluluisi de la psihologi de acolo.cu toate astea simnt k tot imi va lua fetita.sora lui are 'reletii.cu politistii si ma ameninta ca cunoaste si mi-o va lua.CE SA FAC?
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Februarie 2012
anckdiana, utilizator
Degeaba are sora-sa relatii cu politistii, si politistii sunt oameni si-si pazesc serviciul, in plus, chiar daca o data incearca sa va intimideze, a doua oara nu o vor mai face, fiindca isi dau seama cu cine au de-a face.
La fel, si judecatorii au ajuns cu greu acolo si nu risca, pentru o zi de "relatii" in plus, sa-si piarda postul. In plus, ei judeca pe baza probelor pe care le administrati.
Procurorii n-au nici o legatura cu Dvs., fiindca va judecati dupa Codul civil.
Neaparat, cereti ca instanta sa ceara raportul celor de la Protectia copilului (cele 6) si daca e asa cum sustineti, ca va sunt favorabile, este un atu in plus pentru Dumneavoastra.
Nu cred sa-i dea cineva copilul in vizita de joi pana dumunica, joi e zi de lucru, vineri la fel, el nu lucreaza? Si daca nu lucreaza, din ce intretine copilul?
Nu aveti prieteni, cunostinte, care au auzit ce spune copilul cand vine de la tata? Daca nu aveti, mergeti de fiecare data la psiholog, eventual la psihologul de la Protectia copilului, ei sunt mai credibili decat orice martor.
Hepatita C nu se transmite, bunica se trateaza, deci aici nu puteti invoca nimic.
Nu va lasati intimidata, fiti tare si cu incredere in dreptatea Dvs.

Alte discuții în legătură

Tatal fara drept de vizita IsabelleMarcovici IsabelleMarcovici Buna ziua, imi puteti spune va rog, un tata care nu are drept de vizita, isi poate vizita copilul la gradinita? Daca da, in ce conditii? Ce instrumente ... (vezi toată discuția)
Program de vizitare...sora ararin ararin Buna ziua Am o fetita de 2 ani dintr-o relatie de concubinaj. In momentul de fata nu ma mai inteleg cu tatal ei, ceea ce a dus la lipsa oricarui contact ... (vezi toată discuția)
Program de vizita mather mather tatal a obtinut prin ordonanta prezidentiala pina la solutionarea divortului urmatorul program: in fiecare marti si joi de la ora 17 la ora 19 ,apoi in primul ... (vezi toată discuția)