avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program de vizitare...sora
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program de vizitare...sora

Buna ziua

Am o fetita de 2 ani dintr-o relatie de concubinaj. In momentul de fata nu ma mai inteleg cu tatal ei, ceea ce a dus la lipsa oricarui contact intre noi. Acesta mai are o fetita de 7 ani dintr-o casatorie anterioara. Cei doi copii ai lui (adica fetita mea si fetita lui din casatorie) se cunosc si nu as vrea sa intrerupa orice legatura, pentru ca in definitiv sunt surori si nu au nici o vina pentru felul in care decurg relatiile dintre adulti. Cu mama fetitei, careia ii este incredintata, nu am nici o sansa sa ma inteleg. Intrebarea mea este daca as putea deschide eu o actiune in instanta in care sa cer drept de vizita pentru sora fetitei mele, astfel incat cele doua sa se poata vedea macar din cand in cand. As avea sanse? Si cam ce program as putea solicita, ca sa fie si aprobat, tinand cont ca in momentul de fata 2 weekenduri pe luna si jumatate din vacante le are tatal in programul lui de vizitare?
Cel mai recent răspuns: ararin , utilizator 20:35, 12 August 2009
Dumneavoastra nu puteti sa deschideti o asemenea actiune....adica ce ati dori sa cereri instantei: sa o oblige pe mama fetitei de 7 ani sa va acorde drept de vizita si dumneavoastra? Nu se va admite o asemenea cerere, pentru ca nu aveti calitatea procesuala sa cereti asa ceva, chiar daca faceti cererea in numele fetitei.
Puteti insa a ajungeti la o intelegere amiabila, fie cu mama fetitei , fie cu tatal acesteia....
Deci daca parintii fetei nu vor, cele doua surori nu au dreptul sa se cunoasca?
Nu se vorbeste ca nu au dreptul sa se cunoasca.....bineinteles ca au acest drept. Si va veni vremea cand fetelor vor putea hotari singure ce vor sa faca, fara a mai fi nevoie de acordul parintilor (la majorat).
ararin a scris:

Deci daca parintii fetei nu vor, cele doua surori nu au dreptul sa se cunoasca?

Exact! Nu este copilul dvs si fetita poate fi traumatizata de orice chestii spuse de dvs in legatura cu tatal ei!
Si nu vad de ce ar trebui sa se cunoasca 2 surori vitrege in fond!Numai tatal si mama ei pot decide acest lucru si nu pot fi obligati de nimeni sa faca ceva impotriva vointei lor!
Nu aveti nici macar o sansa in instanta! Singura varianta pe care o aveti dvs este ca odata cu trecerea timpului , cand fetele vor fi de 12-14 ani sa iasa ele singue impreuna daca vor dori acest lucru!B-)
E trist ce spuneti dvs...
Si faceti presupuneri gresite, eu nu am nimic sa-i spun fetitei legat de tatal sau de mama ei, nu asta era ideea, ideea era ca celor doua le place sa se fie impreuna si stiu ca si fetita cea mare ar vrea sa-si poate vedea sora in continuare. A mea...e prea mica sa se exprime clar in cuvinte, dar reactia ei cand se intalnesc spune totul... e mare pacat daca aveti dreptate si trebuie sa mai astepte 11 ani...

Alte discuții în legătură

Program vizitare minor-urgent ioanagci ioanagci Buna ziua,sunt si eu noua in mica \"comunitate\" a voastra! As avea si eu nevoie de niste sfaturi sau raspunsuri,daca le pot numi asa: am o fetita de 7 ani ... (vezi toată discuția)
Drep de vizita urgent nicole28C nicole28C am divortat anul trecut iar fostul meu sot a primit dr de vizita a 2 si a 4 duminica din luna cate 2 ore.acum a facut alta cerere prin care cere sa il vada in ... (vezi toată discuția)
Program vizitare minor de catre bunica paterna pe programul tatalui nicol26 nicol26 Buna seara Ma numesc Nicoleta si am o mare problema cu fosta soacra. Sunt divortata din primavara anului 2008, data de la care sunt sicanata permanent. Si ... (vezi toată discuția)