avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... diurna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

diurna

sunt sofer la o firma de transport privat,atat intern cat si extern,mai tot timpul sunt plecat de acasa, ex:plec duminica de acasa si revin joi.nu primesc contravaloarea diurnei si nici cazare.firma respectiva este obligat prin lege de a-mi da aceste drepturi??pe extern cat este contravaloarea diurnei??conform caror legi am aceste drepturi??Cu mii de multumiri,Istvan!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:15, 5 Februarie 2012
Personalului trimis in strainatate i se acorda o indemnizatie zilnica in valuta, diurna, in vederea acoperirii cheltuielilor de hrana, a celor marunte uzuale, precum si a costului transportului in interiorul localitatii in care isi desfasoara activitatea.

Diurna in valuta se diferentiaza pe doua categorii si se acorda la nivelul prevazut pentru fiecare tara in care are loc deplasarea.

Baza legala : HG 518/1995, cu modificarile si completrarile ulterioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare diurna SSFF SSFF Buna seara, Va rog mult sa imi spuneti daca o firma care trimite personal sa lucreze in UE (sau in alta localitate din tara) si asigura angajatilor ... (vezi toată discuția)
Diurna externa marisas marisas In cazul unei institutii publice: Conform HG 518/1995 actualizata diurna reprezinta o indemnizaţie zilnica în valuta, denumita în continuare diurna, în ... (vezi toată discuția)
Delegatii externe guest31ro guest31ro Caz concret: Plecat in delegatie externa cate o luna. Aici esti cazat in alt oras decat cel in care muncesti si trebuie sa faci naveta cu masina. 1. ... (vezi toată discuția)