avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa auto

Buna
Am fost astazi la oficiul de administrare fiscala de unde am platit eu taxa auto la maisna mea...taxa platita in anul 2009 in valoare de 4889 Lei,la un MERCEDES BENZ.
Ajuns la ghiseu..prezint documentele si,astept sa-mi calculze domnul de la fisc suma ce trebuie sa mi-o innapoieze...adica 25% din valoare.
Stupoare maxima...nu iau nimic,adica taxa este calculata din 2012 pt masina mea...care de fapt am achitat taxa in 2009,deci valoarea actuala a taxei ce eu,ar trebui s o platesc astzi este peste 9200 Lei...deci intr-un cuvant cine mai da ceva inapoi oamenilor????
Ma puteti sfatui ce pot face sa mai recuperez ceva????
Cel mai recent răspuns: abby , utilizator 09:53, 4 Februarie 2012
dupa parerea mea ar trebui sa parcurgeti procedura prealabila de returnare a acestei taxe auto in totalitate si ulterior daca nu vi se returneaza sau veti primi un raspuns de genu: noua lege prevede faptul ca va puteti recupera doar 25% din valoarea taxei ...... mergeti in instanta . aceasta noua lege consider ca nici ea nu este in concordanta cu deciziile CEDO in materie , intrucat taxa fiind stabilita prin dispozitii incompatibile cu dreptul comunitar nu se poate acoperi aceasta hiba prin emiterea unor noi dispozitii care sa o "armonizeze" chiar si partial cu acesta din urma.

Reveniti cu o cerere in vederea restituirii intregii sume, dupa care urmati procedura prealabila a contenciosului administrativ, iar in final actiune in instanta avand ca obiect obligarea AFP-ului la restituirea intregii sume achitate. NU sunteti singurul care dupa noua lege nu are de incasat vre-o diferenta. Au avut altii grija sa nu existe diferente.(in ceea ce priveste taxa care a fost achitata inainte si cea care ar urma a fi achitata astazi - creandu-se deruta ca taxa dupa legea noua ar fi mai mica si pe cale de consecinta s-ar restitui diferenta). Care diferenta ? care sfert ? care X suma ? Una peste alta si noua taxa este tot ilegala, abuziva si contrara Legislatiei Europene-motiv pentru care aceasta urmeaza a fi restituita in totalitate.
Asa am facut eu, am solicitat restituirea intregii sume...si stupoare, AFP nu zice ca nu imi va restitui , ci doar ca eu nu cunosc prevederile noii legi 9/2012 conform careia daca depun anexa 2(=cerere de restituire) si actele masinii carte, certificat, chitanta...ei vor proceda la calculul diferentei care mi se cuvine de restituit.
Trebuie sa astept 45 zile sa primesc un raspuns daca mi se mai cuvine ceva?
Ca nici in Instanta nu pot sa ma duc cu raspunsul lor , care dupa parerea mea nu e refuz...
Sunt intr-o mare ...dilema...
Nu stiu cum sa procedez...
Sa contest la DGFP raspunsul lor?Ca nu au inteles obiectul cererii mele?De diferenta , ei nu fac nici o precizare...care diferenta sunt convinsa ca e chiar suma integral platita, caci dupa simularea facuta de mine nu mi s-ar datora nimic conform noii legi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dilema raspuns afp la cerere de restituire integrala abby abby CUM SA INTERPRETEZ UN RASPUNS AFP LA CEREREA DE RESTITUIRE INTEGRALA IMPREUNA CU DOBANDA LEGALA ? eI NU REFUZA RESTITUIREA SUMEI CEREUTE , CI IMI ADUC LA ... (vezi toată discuția)
Taxa auto dcarmen63 dcarmen63 Care este legislatia valabila pentru taxa auto (dupa anunturile facute de guvern in timpul protestelor de strada) si ce prevede ea? Putem recupera ceva din ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto de poluare/inmatriculare doomy852 doomy852 Buna ziua, In noiembrie 2011 am achizitionat o masina adusa din Germania iar pentru inmatricularea acesteia in Romania am platit suma de 600 euro. In ... (vezi toată discuția)