avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1105 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Recuperare taxa auto de poluare/inmatriculare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Recuperare taxa auto de poluare/inmatriculare

Buna ziua,

In noiembrie 2011 am achizitionat o masina adusa din Germania iar pentru inmatricularea acesteia in Romania am platit suma de 600 euro.
In februarie 2012 , datorita faptului ca taxa de poluare s-a redus cu 25%, mi s-a inapoiat, la cererea mea depusa la Primarie, suma de 150 euro.
Intentionez sa recuperez si cealalta parte din taxa de 600 euro platita initial insa nu stiu procedura exacta in cazul in care mi s-a resituit acei 25%.

Exista o procedura speciala sau trebuie doar sa precizez in Cererea de resituire a taxei, inaintata la Instanta competenta , faptul ca mi s-a restituit 25% din suma si doresc doar diferenta pana la 600?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 19:20, 25 Ianuarie 2013
Cerere prin care solicitati restituire taxei trebuie sa imbrace forme unei cereri de chemare in judecata. Aceasta cerere trebuie sa contina anumite elemente. Trebuie sa cereti restituirea ca nedatorata a taxei ramasa nerestituita, dobanda fiscala si cheltuieli de judecata. Contactati un avocat care sa va indrume.
trebuie sa faceti o actiune la Tribunal, dupa o plangere prealabila la AFP.
Multumesc pentru ajutor. Da, sub forma unei cereri de chemare in judecata. Plangerea prealabila la Finante este obligatorie? Nu ar fi o dificulate aceasta plangere insa nu cred ca imi vor restitui banii fara a apela la instanta plus ca va trebui sa astept raspunsul lor care probabil nu il voi primi in cateva zile.
Cererea de chemare in judecata se depune la Tribunalul judetului unde domiciliez?

O zi buna!
1) Depuneti in acelasi timp cerere catre AFP pentru restituirea diferentei de taxa, precum si o cerere catre instanta, pentru a obtine repede un termen.
Pana la primul termen de judecata, AFP va trimite raspunsul negativ, pe care-l depuneti ulterior la dosarul de la instanta.
2) Cererea se depune la Tribunalul Judetean din raza teritoriala a AFP unde ati platit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto titi marina titi marina Va salut, cu stima. Gata. M-am hotarat sa cer inapoi banii dati pentru taxa auto. Am platit la AFP suma de 4246 lei in data de 04 dec 2008, pentru inscrierea ... (vezi toată discuția)
actiune pentru restituire taxa poluare abby abby Am solicitat AFP restituirea taxei auto platita in decembrie 2010. Raspuns negativ . Am o nelamurire .Acum la instanta ce trebuie sa cer ?Cate capete de ... (vezi toată discuția)
Taxa auto aandrra aandrra stie cineva daca o taxa platita in 2008, dupa aparitia oug 50/2008 poate fi recuperata acum, avand in vedere ca termenul pentru procedura prealabila a ... (vezi toată discuția)