Va salut, cu stima.
Gata. M-am hotarat sa cer inapoi banii dati pentru taxa auto.
Am platit la AFP suma de 4246 lei in data de 04 dec 2008, pentru inscrierea unui auto.
Am formulat cererea de chemare in judecata si... nu stiu ce sa fac, adica pe cine chem in judecata; unii cheama statul roman- prin MF; altii cheama si DGFP judetean, aproape toti cheama adm fin unde au platit.
Cum eu cer anularea taxei de poluare stabilita prin decizia de calcul, consider ca, parti in proces pot fi doar Dir Gen de Finante Publice Arges si Adm Fin Publice a orasului unde am platit.Iar taxa de timbru este de 39 lei, t f. 3 lei.
Corect?
Asta ca sa nu se creada ca cer totul mura in gura.
Mutumesc.
va judecati cu Administratia Finantelor Publice din orasul de domiciliu(trebuie sa indicati adresa paratei in actiune). intradevar taxa de timbru este de 39 de lei si tj 3 lei. finantele publice cheama la randul lor in garantie pe AFM (agentia fondului de mediu) motivand ca de fapt la ei intra banii. oricum nu afecteaza cursul procesului.
Sigur ca se face intai o procedura prealabila.
Se face o cerere catre adm financiara unde s-a platit taxa, de acolo vine sigur un raspuns negativ (sau, cine stie, poate veti primul roman caruia i se da banii inapoi fara proces:sorry:), si abia apoi se deschide o actiune in instanta tribunalului.
Bafta!=D>
La procedura prealabila se cere AFP doar anularea deciziei de impunere sau si restituirea taxei platite ? Sau doar restituirea?
Chiar daca termenul de 30 de zile de contestare a deciziei de impunere este depasit mai suntem in termen?
Si ce actiune se introduce apoi in instanta cu taxa de 39 ron ?Credeam ca se va timbra la valoarea taxei platite...
V_as fi recunoscatoare pt mai multe informatii...
Sunt in ceata cu termenul de 30 de zile , altundeva am vazut 6 luni maxim. pt a mai face uz de procedura prealabila ...
Taxa de poluare
victoriada
Am platit in 2009 o taxa de poluare ptr a inmatricula o masina. Acum, in 2011, am facut procedura prealabila cu Adm Fin. si mi-au raspuns ca taxa s-a caculat ... (vezi toată discuția)