avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa de poluare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa de poluare

Am platit in 2009 o taxa de poluare ptr a inmatricula o masina. Acum, in 2011, am facut procedura prealabila cu Adm Fin. si mi-au raspuns ca taxa s-a caculat corect si ca am facut plata voluntar...
Vazand termenul legal de contestare de 30 de zile de la data emiterii deciziei de calcul si termenul de 6 luni de prescriptie din legea contenciosului adm., eu ce sanse am sa recuperez taxa?
Un coleg imi spune ca el a facut deja poprire pentru o taxa pe care o platise in 2007, deci a castigat fara a se mai impiedica de aceste termene de decadere.
Voi ce ziceti?
Cel mai recent răspuns: victoriada , utilizator 23:10, 25 Iulie 2011
Aveti toate sansele, introduceti actiunea in instanta.
Aveți șanse, vă recomand să apelați la un avocat, pentru că în instanță reprezentații finanțelor vă pot crea probleme dacă vă prezentați personal.
Unde se poate contesta in termen de 30 de zile decizia de calcul?
Eu am achitat saptamana trecuta taxa pe care mi-au calculat-o.
Ce pot face sa ma incadrez in termenele prevazute de lege?
Decizia de calcul se contesta chiar la ei- Adm Fin Publice Sector ........ Veti primi un raspuns, cel mai probabil negativ. Aveti dreptul ca dupa acest raspuns sa ii actionati in judecata. Instantele dau solutii favorabile pentru aceste spete. Va veti recupera taxa platita. Dar mai intai faceti contestarea taxei la Adm si motivati acolo ca doriti resrituirea ei, intrucat potrivit normelor europene si potrivit hotararii Curtii Europene de Justitie , este ilegala si discriminatorie.
Ultima modificare: Joi, 14 Iulie 2011
victoriada, utilizator
Are aceasta hotarare a CEJ, prin care declara aceasta taxa ilegala si discriminatorie, un numar?
Sau doar fac asa o contestatie fara a ma baza pe ceva concret?

Alte discuții în legătură

Taxa auto titi marina titi marina Va salut, cu stima. Gata. M-am hotarat sa cer inapoi banii dati pentru taxa auto. Am platit la AFP suma de 4246 lei in data de 04 dec 2008, pentru inscrierea ... (vezi toată discuția)
Taxa de prima inmatriculare Gabryell10 Gabryell10 Am platit-o in valoare de aproximativ 2400 ron in decembrie. Erau banii de sarbatori, masina o adusesem in primavara anului trecut insa nu am avut suficienti ... (vezi toată discuția)
Exceptia inadmisibilitatii nitmar nitmar A fost admisa la fond exceptia inadmisibilitatii ridicata de adm finantelor publice si respinsa cererea. Trebuie asteptata comunicarea hotararii si dupa aceea ... (vezi toată discuția)