avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 235 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... exceptia inadmisibilitatii
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

exceptia inadmisibilitatii

A fost admisa la fond exceptia inadmisibilitatii ridicata de adm finantelor publice si respinsa cererea. Trebuie asteptata comunicarea hotararii si dupa aceea introdus recurs sau exista alta procedura?
Daca finantele nu pun in aplicare o hotarare judec irevocabila prin care se admite ca un debit principal a fost achitat in termen si integral si continua sa mentina societatea in evidenta cu debitul ca fiind neachitat si percepe majorari si penalitati la acest debit, poate fi vorba de inadmisibilitatea cererii cand societatea solicita anularea unei decizii de accesorii pentru nelegalitatea impunerii acestor majorari si mai ales cand solicita sa fie obligate finantele publice sa faca modificari in fisa de rol in sensul de a lua in evidenta debitul ca fiind achitat, conform dovezilor si hotararii judec?
Ce modalitate mai exista sa obligi AFP sa puna in aplicare o sentinta judec daca instanta de contencios nu se baga?
Precizez ca debitul e din 2009, sentinta judec din 2010, contestatii cu duiumul de atunci pana acum la care AFP nu raspunde...
Cel mai recent răspuns: nitmar , utilizator 09:58, 20 Martie 2013
Prin respingerea actiunii ca inadmisibila nu s-a atins fondul cauzei, ci probabil ca nu ati urmat procedura prealabila obligatorie in procesele de contencios administrativ , situatie in care actiunea se respinge ca inadmisibila.Probbailo ca in acelasi fel se va pronunta si instanta de recurs..Problema dvs. este una de executare . O contestatie la executare este calea de a actiona impotriva titlului executoriu si a executarii silite .
Am urmat procedura prealabila, financiarul nu a raspuns la nicio contestatie administrativa depusa in perioada 2009-2012, iar instanta a admis exceptia inadmisibilitatii pe motiv ca nu se poate ataca in contencios decat decizia definitiva data de adm financiara la contestatii. Am urmat calea contestatiilor la executare, am 3 decizii irevocabile favorabile in acest sens, iar adm financiara nu le pune in aplicare, desi am notificat-o in mai multe randuri, continua sa mentina societatea in evidenta cu debitul respectiv ca fiind neachitat si calculeaza penalitati si dobanzi la el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie de plata si titlu executoriu plata impozit venit global si majorari bobcat27ad bobcat27ad In dec 2007 am primit somatie de plata si titlu executoriu pentru plata sumelor prevazute in deciziile de impunere (?) si deciziile de calcul accesorii, ... (vezi toată discuția)
Refuzul de a pune in aplicare hotarari judecatoresti irevocabile nitmar nitmar Am o decizie definitiva si irevocabila prin care instanta anuleaza un titlu executoriu emis de Adm Financiara, constatand ca impozitul pe profit in cauza ... (vezi toată discuția)
Lipsa procedura prealabila invocata in apel eugen82 eugen82 In primul rand consider ca intrebarea mea isi are locul in acest forum si nu in cel contencios. Am chemat in judecata in contencios o administratie financiara ... (vezi toată discuția)