avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Lipsa procedura prealabila invocata in apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Lipsa procedura prealabila invocata in apel

In primul rand consider ca intrebarea mea isi are locul in acest forum si nu in cel contencios.
Am chemat in judecata in contencios o administratie financiara pentru refuzul de a emite o decizie de impunere cu rectificare in minus a unor obligatii fiscale.
Am formulat cererea in termen legal de 6 luni de la refuz, dar fara a mai face vreo contestatie prevazuta de c.pr.fiscala, intrucat citind art.205 etc... eu nu am vazut undeva ca aceasta contestatie ar fi obligatorie, ci doar ca "poate fi..."
La fond mi s-a admis cererea, AFP a fost obligata sa emita decizia.
AFP a declarat recurs si a invocat inadmisibilitatea cererii pentru lipsa procedurii prealabile, contestatia administrativa din c.pr.fiscala.

Întrebarea mea este daca o astfel de exceptie poate fi invocata pt.prima oara in recurs? este de ordine publica?

Alte discuții în legătură

Exceptia inadmisibilitatii nitmar nitmar A fost admisa la fond exceptia inadmisibilitatii ridicata de adm finantelor publice si respinsa cererea. Trebuie asteptata comunicarea hotararii si dupa aceea ... (vezi toată discuția)
Invocarea exceptiei de nelegalitate pamfila pamfila se poate invoca de catre insusi reclamantul in cadrul unui proces in contencios pentru anularea unui act de stare civila care a fost rectificat abuziv de ... (vezi toată discuția)
Cerere de intervenție principala Alina244 Alina244 Buna seara, In situația in care nu am depus plângere prealabila (conform procedurii din contencios administrativ) împotriva unui act administrativ, pot ... (vezi toată discuția)