avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 201 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot fi obligat sa semnez un angajament de plata ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot fi obligat sa semnez un angajament de plata ?

La locul de munca s-a constatat o lipsa destul de mare din care fac parte si citeva telefoane mobile foarte scumpe.Sunt suspectati doi angajati dar nu se poate demonstra concret.Furtul s-a descoperit la citeva zile dupa deschiderea magazinului intimplator.Mentionez ca inainte de deschidere si dupa, citeva zile bune a fost haos,camerele de luat vederi nici macar nu au functionat.Telefoanele in cauza erau depozitate in biroul sefului dar fizic nimeni nu le-a vazut.
In fisa postului sunt stipulate indatoriri si responsabilitati specifice gestiunii colective.Inventar nu s-a facut in prezenta noastra ,nu am semnat pe nici o foaie de inventar,
Acum practic suntem santajati sa semnam un angajament de plata pt prejudiciu. Bonusul de deschidere(care consta in tichete cadou in valoare de 250 ron /angajat) refuza de mai bine de o luna sa ni-l dea ,stau bonurile la sefu in sertar impreuna cu bonusul din vanzari aferent lunii decembrie care au venit acum citeva zile.Mentionez ca aceste bonusuri nu sunt trecute in contractul individual de munca.
Tot odata mai suntem si amenintati ca se vor face restructurari ,la sapte persoane nu se va mai reinnoi contractul de munca(majoritatea suntem cu contract pe 3 luni).
Ma pot obliga in aceste conditii sa semnez un angajament de plata?
Este legal sa nu primim tichetele cadou?

Multumesc anticipat pt raspuns

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:46, 4 Februarie 2012
Nu este legal sa primiti bonus daca nu sunteti impozitat .Nu aveti de ce sa semnati angajamentul de plata.Oricum exista posibilitatea ca seful sa fi inscenat acest furt ca sa scape de cativa angajati.
Va multumesc pentru raspuns , mai as avea totusi o intrebare daca nu semnez si voi fi dat in judecata are firma sanse sa castige in instanta ?
daca telefoanele nu au existat in gestiunea comuna (adica se poate constata ca nu le-a vazut nimeni) nu prea exista sanse sa va poata obliga instanta la recuperarea prejudiciului
Chiar daca semnati uin angajament de plata, acesta nu constituie titlu executoriu si in baza lui nu pot sa va se retina sume din salarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent vsa vsa mi am dat demisia din 2 decembrie 2010 cu preavizul de 15 zile in perioada 1-15 ian 2011(asa m- a oblicat sefu),iar acum imi vine fostul sef cu un angajament ... (vezi toată discuția)
Bonusuri vs salariu EpsioloN EpsioloN Buna seara. Lucrez intr-un call center , cand m-am angajat mi sa spus ca o sa am salariu fix +bonusuri in functie de target. 2 luni de zile nu am primit nici ... (vezi toată discuția)
Gestiune danyel87 danyel87 buna ziua. sunt vanzator gestinar la un magazin de aproximativ 5 luni.in urma cu o luna am facut inventarul si a iesit o lipsa de aproximativ 2300lei.mentionez ... (vezi toată discuția)