avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 376 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general gestiune
Discuție deschisă în Contabilitate în general

gestiune

buna ziua. sunt vanzator gestinar la un magazin de aproximativ 5 luni.in urma cu o luna am facut inventarul si a iesit o lipsa de aproximativ 2300lei.mentionez ca eu doar verific avizele si marfa, facturile le lucreaza o colega de la depozit.am verificat toate documentele pe care le am si am gasit facturi intrate in gestiune,dar eu nu am acele avize,am foarte multe diferente de la o zi la alta, de exemplu seara ma inchid cu o suma mai mica,iar dimineata ma deschid cu o suma mult mai mare,si nu stiu de unde sunt aceste diferente.pe data de 10 ar fi trebuit sa iau avansul,dar "seful" nu mi-a dat nici un ban spunand ca trebuie sa platesc lipsa( nu mi-a adus nici un document justificativ din care sa reiasa ca acei bani mi-au fost opriti).in acest moment sunt in preaviz.dati-mi un sfat va rog.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 18:56, 13 Februarie 2011
Se intocmeste NIR la intrarea marfurlor in gestiune pe baza avizului de insotire a marfii?
Dvs. ati semnat acest act ,la primirea in gestiune(ma refer aici la marfurile pe care le primiti)?
Ultima modificare: Duminică, 13 Februarie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Nu are voie sa va opreasca sume din salar fara hotarare judecatoreasca sau fara ca dvs sa fi semnat un angajament de plata prin care sa recunoasteti paguba.

Trebuie sa va punctati periodic cu colega care face facturile, diferentele pot proveni din circuitul deficitar al documentelor.
@andrei44,pana la semnarea unui angajament de plata utilizatorului nostru i se imputa marfa care este lipsa din gestiune. In acest caz trebuie sa vedem daca au fost respectate toate etapele de receptie a marfurilor.
In plus, informatiile date sunt foarte sumare:

danyel87 a scris:

[..] am foarte multe diferente de la o zi la alta, de exemplu seara ma inchid cu o suma mai mica,iar dimineata ma deschid cu o suma mult mai mare [...]


Ce inseamna asta? Soldul de inchidere din raportul de gestiune de ieri difera de soldul de incepere de azi? Asa ceva nu exista, vorba taranului care a vazut girafa...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum transfer marfa ? mayer mayer Un srl ( magazin vanzari cu amanuntul) functioneaza intr-un spatiu in care are si magazia de depozitare marfuri aprovizionate Recent am deschis un punct de ... (vezi toată discuția)
Facturi cu minus fanietta fanietta Buna, as avea doua intrebari pentru o II, comert cu amanuntul 1. Pentru facturile cu minus ar trebui trecut in raportul de gestiune la iesiri valoarea de ... (vezi toată discuția)
Chiosc presa neplatitor de tva Mariralu Mariralu Care sunt notele contabile pentru inregistrarea corecta a urmatoarelor documente : 1. Primesc aviz de insotire a marfii in aproape fiecare zi a lunii ... (vezi toată discuția)