avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... fara carte de munca, acuzat de \"furt\"
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

fara carte de munca, acuzat de "furt"

Buna ziua. Cum se poate proceda in cazul unei persoane care a lucrat fara carte de munca si fara nici un fel de contract la o societate (gen pariuri sportive) si care este acum trasa la raspundere pentru niste sume de bani lipsa. Exista vreun cadru legal prin care aceasta persoana se face direct responsabila de orice suma care lipseste "din senin"?
mentionez ca reprezentantii societatii sustin ca persoana in cauza era imputernicita (i-au deschis un cont pe numele lui) sa trimita banii de la o filiala mai mica la filiala mama. intreb..in ce baza un patron imputerniceste un angajat care nu are nici o forma de angajare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:20, 5 Februarie 2012
Civil nu raspunde.Daca nu exista o conventie, nu raspunde nici penal .
Este o scapare in topicul dvs.
Daca persoana in cauza nu are raport juridic cu societatea,in ce temei juridic administratorul/patronul si-a asumat responsabilitatea sao imputerniceasca sa trimita bani ,i s-a deschis cont bancar pentru a trimite sume de la o filiala la alta ??
Persoana in cauza a semnat fisa postului ?
nu a semnat nimic. el era delegat sa trimita banii dintr-un cont in altul. avea un simplu cont pe numele lui
Daca "era delegat sa trimita bani dintr-un cont in altui" pe cale de consecinta era imputernicit de catre administrator/patron in numele sau sa intocmeasca documente oficiale in temeiul carora vira sumele pe care le gestiona
Nu puteti sustine ca nu a semnat nimic,in schimb avea imputernicire sa intocmeasca documente in baza carora facea operatii contabile intre mai multe conturi bancare
Exista , in acest sens, un contract de mandat .. prin urmare, exista si posibilitata angajarii raspunderii acestuia ...

Alte discuții în legătură

Contracte de munca noi-societate la inceput Mihail Preda Mihail Preda Buna ziua S.C. apartine nei doamnei x, administrator fiind sotul dansei. Precizez ca s.c. nu a avut niciodata activitate. Daca se incepe activitatea ar ... (vezi toată discuția)
Semnare contracte fara drept de semnatura ContSters57711 ContSters57711 Am lucrat timp de un an la o societate, in care pe parcursul acestui an am semnat zeci de contracte de prestari servicii, facturi, chitante, avand postura de ... (vezi toată discuția)
Contract de comisionare sogedacom sogedacom este corect sa inchei un contract de comisionare intre o persoana fizica (un angajat al societatii) si o societate , pentru care aceea persoana fizica ... (vezi toată discuția)