avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Acte de identitate necesare pentru Procuri de ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Acte de identitate necesare pentru Procuri de administrare imobile

Buna ziua !
Intrebarea mea este: Pot notariatele din Romania elibera procuri de administrare imobil pe baza unui Pasaport strain? de exemplu in caz de dubla cetatenie - in curs de eliberare pasaport nou romanesc. Carte de identitate expirata deci acte romanesti expirate. Pasaport american valabil si poate furniza original certificat de nastere romanesc. Deci doar o chestiune de sincronizare.. Este admis un alt act in afara de C.I/Pasaport romanesc valabile?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: osberca , utilizator 07:21, 7 Februarie 2012
Daca aveti un pasaport valabil notarul public poate sa intocmeasca o procura in sensul dorit de dvs.
osberca a scris:

Pot notariatele din Romania elibera procuri de administrare imobil pe baza unui Pasaport strain?

Activitatea de administrare de imobile poate fi legal prestata de catre persoane fizice numai in baza de atestat,emis de catre serviciile de specialitate din cadrul primariei,in urma absolvirii cursului de formare si pregatire profesionala si a examenului de obtinere atestat

Art. 58
(1) Persoanele fizice care doresc sa obtina calitatea de administrator de imobile sunt atestate de catre primar, la propunerea compartimentelor specializate din cadrul autoritatii administratiei publice locale, in baza unei hotarari a consiliului local.
(2) Atestatul are drept scop certificarea calitatilor profesionale ale persoanelor care doresc sa practice activitatea de administrare a imobilelor la asociatiile de proprietari.
(3) Atestatul de administrator de imobil se elibereaza pentru o perioada nedeterminata si este valabil pe tot teritoriul Romaniei.
(4) Atestatul de administrator de imobil se poate retrage de catre autoritatea administratiei publice locale care l-a eliberat, daca nu mai sunt indeplinite conditiile pentru exercitarea acestei activitati.
Buna ziua !

Chiar daca nu este un pasaport romanesc ?
Multumesc
Dupa parerea mea pot fi proprietari de imobil si cetatenii straini care au dreptul de a imputernicii terte persoane pentru a le administra imobilul pe perioada cat acestia sunt plecati din tara. De ce nu. In concluzie este perfect legal ca notarul sa ia de bun pasaportul strain atata timp cat acesta este in termen de valabilitate. Ce daca am dubla cetatenie, daca eu vreau sa ma declar in Romania ca sunt cetatean chinez cine ce sa aiba cu mine atata timp cat dovedesc cu acte acest lucru. Nu cred ca exista o obligatie legala de a te declara roman daca ai dubla cetatenie, te afli in Romania si una dintre cetatenii este cea romana. Inainte vreme stiu ca exista o prevedere cum ca daca esti si roman trebuie sa te legitimezi cu acte romanesti, dar acum in democratie nu cred ca te poate obliga cineva. Mai mult, daca eu nu declar notarului el de unde sa stie ca eu sunt si roman, daca si din actele de proprietate rezulta ca sunt chinez?
Nu vad de ce nu ar putea fi identificat cu pasaportul american. Probleme pot aparea in cazul in care si-a schimbat numele in strainatate si in pasaportul american are alt nume decat in actele de proprietate.

Alte discuții în legătură

Obtinerea unei procuri pentru dezbaterea unei mosteniri anubis1964 anubis1964 Buna seara, Am nevoie sa obtin o procura pentru mama pentru ca ea sa dezbata mostenirea tatalui meu(decedat) si in numele meu .Am dubla cetatenie romana si ... (vezi toată discuția)
Obtinere dovada cetatenie romana in vederea obtinerii cnp Elenacristina Elenacristina Buna ziua cum si de unde se obtine o dovada a cetateniei unei persoane cu dubla cetatenie - romana / americana, cu domiciliul un SUA, in conditiile in care am ... (vezi toată discuția)
Care sunt actele de care am nevoie, pentru a fi in legalitate? amaliabogs amaliabogs Am dubla cetatenie, germano-romana si detin pasaport german. Pasaportul si cartea de identitate romanesti au expirat. Domicilui meu stabil este in Germania dar ... (vezi toată discuția)