avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pensionar Grad III
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pensionar Grad III

Avem un salariat care lucreaza momentan in baza unui contract de prestari servicii.Credeti ca am putea sa-l angajam cu contract individual de munca in conditiile in care este ,am uitat sa mentionez,pensionar gradul III.Din cate am citit gradul III de invaliditate inseamna injumatatirea capacitatii de munca,deci dupa parerea mea am putea sa-l angajam cu contract individual de munca(de opt ore) doar in situatia in care ar renunta la pensie.Ce credeti???Ne este ilegal sa primeasca si pensie ptr grad de invaliditate III si in acelasi timp salariu in baza unui contract individual de munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:55, 3 Noiembrie 2008
Fiind pensionar invaliditate gr.III poate fi angajat cu CIM cu 4 ore pe zi. Daca renunta la pensie poate lucra si 8 ore pe zi.
Potrivit Legii nr.19/2000, pot cumula pensia cu veniturile realizate dintr-o activitate profesionala, indiferent de nivelul veniturilor respective si pensionarii de invaliditate de gradul III.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitate contrprestservicii mili1976 mili1976 Va rog,daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns.Un pensionar gradul II (care din cate am inteles din decizia de pensionare, are injumatatita capacitatea de ... (vezi toată discuția)
Drept de munca sorina_h2004 sorina_h2004 BUNA ZIUA, Va rog sa-mi spuneti daca o persoana cu pensie de boala grd II fara drept de munca poate obtine drept de munca program redus(1-2 h) fara sa-i ... (vezi toată discuția)
Pensie medicala tomasso tomasso Beneficiaz de pensia medicala grad 3,art.114,alin.1 lit.f din legea 263/2010. Care sant conditiile de indeplinit cf.legislatiei pentru a fi angajat salariat si ... (vezi toată discuția)