avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Data platii salariului in zi nelucratoare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Data platii salariului in zi nelucratoare

Buna ziua!
Data virarii salariului, conform contractului de munca, pica in weekend. Incalca angajatorul conditiile contractului de munca referitoare la plata salariului, daca efectueaza plata in ziua lucratoare imediat urmatoare weekendului ?
Cel mai recent răspuns: ELENA MARILENA DIANA ANDRONESCU , Consultant fiscal 14:22, 4 Februarie 2012
Nu se incalca nicio clauza a c.i.m. .... in acest sens, in tacerea legii, angajatorul poate invoca dispozițiile dreptului comun cu privire la calcularea termenelor : Termenul care se sfarseste intr-o zi de sarbatoare legala, sau cand serviciul este suspendat, se va prelungi pana la sfarsitul primei zile de lucru urmatoare.
Va multumesc pentru raspunsul promt care vine in confirmarea opiniei mele. O zi buna va doresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revisal Tania  D Tania D daca am avut 3 contracte care au expirat in data de 11 trebuiau inregistrate dar dat fiind faptul ca a fost weekend si zi libera le-am inregistrat azi, ce ... (vezi toată discuția)
Revisal pt incetare cim prin demisie art 81(7) florinita florinita Am un angajat pt care inceteaaza cim cu 01.07.2011 cf art 81 alin 7 codul muncii republicat. 1) Revisal nu este actualizat. Motivul incetarii in revisal este ... (vezi toată discuția)
Unde se depun motivele de recurs? dancerhd dancerhd va rog sa-mi spuneti unde se depune recursul la un proces de divort , la prima instanta( judecatorie) sau la tribunalul care a judecat apelul? (vezi toată discuția)