avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... buna ziua - cadastru si intabulare (pentru partaj)
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

buna ziua - cadastru si intabulare (pentru partaj)

Sant intr un proces de partaj cu fosta sotie si am urmatoarele intrebari ;
- proprietatea [casa si teren] au fost cumparate in timpul casniciei doar cu act vanzare-cumparare la notar fara a avea cadastru-intabulare-carte funciara;
1 - este obligatorie efectuarea cadastrului, intabularii si cartii funciare in timpul procesului de partaj sau dupa?
2 - si daca stie cineva la ce valoare se ridica cadastru, intabularea si cartea funciara pentru un teren de 2000 mp si o casa cu 4 camere in judetul Calarasi?

Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 08:22, 5 Februarie 2012
Efectuarea cadastrului si intabularii nu sunt obligatorii in cursul procesului de partaj. Vor trebui efectuate dupa finalizarea partajului, de catre cel caruia îi vor fi atribuite in proprietate exclusiva.
va rog sa-mi scrieti in baza carei legi se face cadastrul si intabularea dupa partaj ?
Legea nr.7/1996 a cadastrului si publicitatii imobiliare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare = inscriere cartea funciara? kamellya kamellya Vreau sa vand un teren si doresc sa stiu daca inscrierea in cartea funciara este acelasi lucru cu intabularea.Cumparatorul vrea sa-mi achite terenul si toate ... (vezi toată discuția)
Solicitare de cadastru si intabulare DW DW Buna ziua, Detin in co-proprietate un teren intravilan impreuna cu alti 5 mostenitori. Terenul are 500 mp; mie imi revine 1/4. Terenul nu are cadastru si nu ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare consensuala raisacristina raisacristina In jurul anului 1960 bunicii au cumparat casa printr-o simpla hartie facuta intre parti...prin care se transfera casa in schimbul unei sume de bani. Dupa ... (vezi toată discuția)