avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... E ilegala utilizarea fotografiei altuia ca avatar?
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

E ilegala utilizarea fotografiei altuia ca avatar?

Buna ziua. In urma cu cativa ani, o persoana si-a facut un id, insa nu cu numele lui adevarat, ci a folosit unul fals, dar care poate exista in tara. De asemenea la avatarul de la messenger si-a pus o poza pe care a luat-o de la cineva din hi5. Si-a facut contul pentru a testa fidelitatea partenerei.
De curand s-a gandit ca poate persoana careia i-a luat poza sa si-o puna la messenger, accidental poate descoperi asta, cu toate ca nu se cunosc deloc.
Din acest motiv s-a gandit sa schimbe poza de la avatar, insa nu mai stie parola contului si nici datele de identificare ale contului in urma carora isi poate schimba parola.
Asa ca, va intreb este ilegal ceea ce a facut el? I se poate intampla ceva avand in vedere ca acea poza si acel cont vor ramane pentru totdeauna asa, din moment ce nu mai stie parola pentru a putea modifica datele.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: zurli10 , utilizator 23:21, 7 Februarie 2012
Si din exemplul dat, ce fel de prejudiciu ar putea sa existe in cazul acelei persoane?
Iar daca exista prejudiciu, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare?
Sincer: habar n-am. Dar daca vreti neaparat sa inventati / imaginati un prejudiciu, probabil ca se poate. In orice caz, daca va intereseaza o discutie pur teoretica, nu sunt in masura sa va raspund cum se cuvine - nu am pregatire intr-un domeniu legal, ci doar in cel informatic si cateva cunostinte din domeniul legilor conexe.
Daca aveti cunostinte in domeniul informaticii poate imi explicati, va rog, cum ar putea de ex o persoana afla cine anume i-a folosit fotografia pentru messenger, cum anume poate sa afle exact cine a facut acest lucru?
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parola de id sparta si injurii LaviniaDiana LaviniaDiana Buna ziua.Ma numar si eu printre persoanele care le`a fost sparta parola la id si as vrea sa stiu cum sa fac sa nu mai intre pe adresa mea pentru ca si eu si ... (vezi toată discuția)
Incercare de santaj alinuta_micuta alinuta_micuta Buna seara! Nu stiu sigur daca am nemerit ok forumul, daca este altul care se potriveste problemei mele, va rog sa ma indrumati ulterior. (violarea intimitatii ... (vezi toată discuția)
Cineva mi-a creat cont pe o pagina si refuza sa mi-l stearga. cui ma adresez? yoana_ok yoana_ok Buna tuturor! Am si eu o problema si nu stiu cum sa o rezolv. Mi-am scris intr-o zi numele pe Google (Ioana Husanu) sa vad daca apare intr-un context legat ... (vezi toată discuția)