avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Infiintare Asociatie Sportiva
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Infiintare Asociatie Sportiva

Buna ziua,
Va rog frumus sa ma ajutati cu sfaturi pentru a infiinta o asociatie sportiva. Impreuna cu un grup de prieteni am format o echipa de minifotbal si am inscris-o in campionatul de minifotbal al F.R.F. Pentru a putea avea bani de echipamente si plata meciurilor(arbitraje, cartonase, etc), doresc sa infiintez o asociatie sportiva, non-profit, in numele careia sa pot primi sponsorizari( cei 2% din impozitul firmelor,P.F.a-urilor).
As dori daca se poate cineva sa ma ajute cu pasi care trebuie sa-i urmez. Eu in principiu situ cam ce am de facut,dar nu stiu daca e si bine.
-trebuie statut la aceasta asociatie?
-membri fondatori?
-contabil?
Va rog sa ma ajutati,as dori sa ma ocup eu de toate pentru infiintare.Imi sunt utile toate informatiile.
Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 00:13, 15 Aprilie 2018
Da. Asociatia tip ong va avea un statut conform og 26 din 2000 actualizata pana in 2010.
Membrii fondatori trebuie sa fie minim trei persoane, fizice si juridice, care pot constitui si patrimoniul initial.
Contabil autorizat membru CECCAR e obligatoriu pentru intocmirea bilantului. Pentru activitatile din cursul anului daca ele sunt mai variate, implica si ceva angajati sau plati catre anumite persoane pe baza de contracte civile puteti colabora permanent cu un contabil. Pentru un ong mai mic e de ajuns ca un membru al asociatiei care are ceva cunostinte de contabilitate, poate tine acea contabilitate primara.
Mai multe detalii aveti si la adresa www.avocatnet.ro/con ... :
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Februarie 2012
george-neagu, moderator
Va vtrebui sa mergeti la un avocat pentru intocmirea si depunerea actelor la judecatorie pana la obtinerea hotararii judecatoresti de infiintare , nu este chiar atat de simplu.
Va multumesc pentru informati.
Am incercat sa intru pe link, dar nu merge.
Nu vreau o asociatie mare, echipa poate evolua si fara asociatie,dar pentru a putea primi sponsorizari, m-am gandit la o asociatie. Nu vreau angajati sau rulaj pe ea. Deja am luat o cerere tot de aici de pe forum,mai am statutul,dar numergee copiat...si probabil ce mai urmeaza, mai astept sfaturi.
Faceti ong-ul pentru a putea primi sponsorizari de la persoane juridice dar si cota 2%. Incercati inca o data la adresa www.avocatnet.ro/content/for...
cazacuioana a scris:

Va vtrebui sa mergeti la un avocat pentru intocmirea si depunerea actelor la judecatorie pana la obtinerea hotararii judecatoresti de infiintare , nu este chiar atat de simplu.


Actele se depun la judecatorie si fara a avea avocat ... este foarte simpla aceasta operatiune ... :)

Alte discuții în legătură

Infiintare asociatie sportiva catalinban catalinban Buna ziua! Am citit cam tot ce este scris despre infiintarea unei asociatii sportive si tot am nelamuriri....poate sunt mai greu de cap. Sa o luam cu ... (vezi toată discuția)
Despre ong-uri ARKzad ARKzad dupa o scurta perioada de la infiintarea unui ONG, inscris in reg.ONG pe tara si avand deschis cont in banca,activitatea este intrerupta din cauza ... (vezi toată discuția)
Aps dandutu dandutu As dori sa aflu mai multe amanunte vis/a/vis de infiintarea unei Asociatii a Presei Sportive care insa sa poata beneficia de sponsorizari pentru organizari de ... (vezi toată discuția)