Nu, trebuie sa o chemati in judecata pentru obligatie de a face , respectiv plata sumelor, apoi investiti sentinta cu titlu executoriu .
D-na av.antonela, Inainte de a promova o actiune cu obiect de judecata "obligatia de a aface", faceti minim o diligenta la CPMB prin care solicitati suma datorata plus actualizarea cu dobanda legala si coieficientul indicilor de cosum (inflatia) pentru perioada trecuta. Notificarea respectiva vine ca o punere in 'INTARZIERE" a debitorului. Va doresc succes:luck:
multumesc pentru rspunsuri.
-am dat in judecata , mi s-a respins , ca neintemeiata, deoarece, sustine instanta , decizia constitue titlu executoriu.
- am notificat si prin executor....nimic, mi-au raspuns aiurea, la general.
ce sfaturi imi dati? cum pot executa?
draga colega,
decizia CPMB nu este titlu executoriu, dupa parerea mea, pt ca nu avem un text expres care sa ii acorde o asemenea calitate.
dar, daca instanta a respins cererea, considerand ca este titlu executoriu, atunci ar trebui sa functioneze cererea de executare silita, adresata unui executor judecatoresc, dupa investirea cu formula executorie a deciziei.
daca executorul refuza, incercati eventual la alt executor si, in final, formuleaza o contestatie la executare, impotriva refuzului executorului de a efectua actele de executare.
incearca, eventual, sa te adresezi si UNEJR, sa vezi ce opinie au.
pe langa asta, periodic formuleaza cate o notificare, ca sa intrerupi prescriptia.
multumesc pentru raspuns. nu a refuzat nici un executor...dimpotriva....doar ca intrebarea mea este pe ce temei este titlu executoriu , deoarece instanta nu l-a indicat . incuviintarea executarii se face la judecatorie , nu la TMB unde m-am judecat .