avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Interceptare convorbiri
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Interceptare convorbiri

Buna ziua!
Am si eu o intrebare: daca o persoana a savarsit o infractiune, politia poate obtine stenograma convorbirilor telefonice daca persoana respectiva nu a fost urmarita pana in momentul in care a fost prinsa savarsind fapta infractionala?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 19:07, 5 Februarie 2012
Interceptarile si inregistrarile daca nu s-au efectuat nu exista.
Nu exista stenograme decat in conditiile legii.
Si care sunt conditiile legii? Multumesc!
Din cele expuse de dvs. nu rezulta ca ar putea exista interceptari.
Sa obtina stenograma, va referiti la conversatia dintre cei doi? De unde sa o obtina? Conversatiile nu sunt inregistrate nicaieri, exista doar acele desfasuratoare de la telenonii in care sunt mentionate apelurile si durata lor.
Convorbirile sunt interceptate numai in conditiile prevazute de lege cand exista indicii temeinice pt savarsirea unei infractiuni grave. Cititi art 91^1-91^6 Cod procedura penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inteceptari telefonice - trebuie sa fii anuntat? xuser xuser Trebuie sa fii anuntat daca ti s-a interceptat telefonul? (ma rog dupa terminarea Up,etc) Am auzit la stiri ceva genul \"Dosarul Alro Alatina a fost inchis ... (vezi toată discuția)
Prelevare și conservare probe video sorein sorein Am fost victima unui incident într-un magazin dotat cu camere de supraveghere. Dorind să acționez în judecată magazinul (agresiune), mă bazez pe ... (vezi toată discuția)
Probatoriu inregistrare audio cu telefon cyan cyan intuind ca una din persoanele implicate intr-un accident auto va depune o declaratie mincinoasa a fost inregistrata cu telefonul ,bineinteles fara acordul ei. ... (vezi toată discuția)