avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare copil minor

Buna ziua am urmatoarea problema daca ma poate ajuta cineva
Am un copil i virsta de un an fara a fi casatorit legitim cu mama acestuia,acum 3 zile aceasta a parasit domiciliul luind si copilul cu ea,acum ea nu ma lasa sa vad copilul si traiesc 7 persoane intr o garsoniera.eu vreau sa primesc custodia copilului deoarece aceasta este f saraca si nu are conditii pt cresterea lui.am mers la pol dar au spus ca u mai exista parasire de dom,si sa merg la protectia copilului.Ce ma sfatuiti sa fac sa pot cit mai urgent sa iau copilul deoarece este mai sesibil si bolnavacios.Acestia sut de etnie roma si au un temperament agresiv deci i mi este imposibil sa merg sa il vad macar.Astept raspunsul d voastra ptr a sti macar primii pasi.Mometan nu i mi permit un avocat.Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: bkk , utilizator 18:21, 1 Aprilie 2012
Faceti o cerere catre instanta de tutela prin care slicitati incredintarea minorului.Se va dispune efectuarea unei anchete sociale si se va stabili cum ar fi mai bine in interesul minorului.
Pentru inceput depuneti o plangere la Protectia Copilului si deschideti o actiune in instanta pentru stabilirea domiciliului la dvs. si exercitarea autoritatii parintesti doar de dvs.
Multumesc ptr raspuns,dar calea cea mai urgenta care ar fi?stiu din propie experienta mama s a judecat pt mine 9 ani,ca termenele la proces sunt f lungi,timp in care eu nu pot sa i mi vad copilul si sa am grija de el
depuneti actiune pe fond de stabilirea domiciliului minorului la dvs. va avea termen lung. imediat dupa depuneti ordonanta presedentiala de stabilrea dom la dvs urgent. va avea termen scurt. cautai un avocat ieftin, deoarece va trebuie neaparat.mergeti la judecatorie si intrebati unde stau avocatii....
Multumesc mult!,deci ordinea este urmatoarea-protectia copilului cu plingere,actiune pe fond pt incredintare,ordonata prezidentiala de stabilire domiciliu.

Alte discuții în legătură

Cerere ordonanta presedintiala incredintare minor pavelfloarea pavelfloarea am avut custodia copilului minor in cls a 6a pana anul acesta cand, la dorinta mamei si cu acordul copilului, prin hotarare s a stabilit custodia la mama sa. ... (vezi toată discuția)
Divort ContSters133679 ContSters133679 buna seara.revin si eu cu o intrebare.vreau sa divortez dar pn la terminarea divortului vreau sa plec cu copilul in strainatate.am inteles ca se poate cere un ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna fara program prestabilit de vizitare tzapone tzapone din 8 decembrie exita o hotarare prin care custodia asupra minorului este comuna insa nu mi s-a acordat si un drept de vizita. are dreptul fosta sotie sa imi ... (vezi toată discuția)