avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuare chiriaº
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuare chiriaº

Bună ziua,
Am achiziţionat recent o locuinţă. După întocmirea actului de vânzare-cumpărare, am aflat că în locuinţa respectivă se găseşte o persoană fără contract de închiriere, care refuză să-mi elibereze apartamentul.
Cum să procedez pentru a intra în posesia locuinţei achiziţionate?
Pot să mă mut în această locuinţă şi să schimb yala de la uşă pentru a scăpa de aşa zisul chiriaş?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 11:17, 5 Februarie 2012
Nu puteti sa va mutati asa simplu pentru ca va poate acuza de tulburarea posesiei.

Deschideti o actiune de evacuare la judecatoria arondata. Daca nu aveti unde locui puteti apela si la ordonanta presedintiala
Vă mulţumesc pt. răspuns.
Până la evacuarea chiriaşului clandestin, pot executa lucrări de modernizare ăn apartamentul achiziţionat de curând( schimbat uşi interior, schimbat instalaţia sanitară, cumpărat mobilă şi alte dotării nrcrsare)?
Nu fara ai afecta posesia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tulburare de posesie sau nu? mass mass Buna ziua, in august 2017 am parasit apartamentul bun comun in urma unei infidelitati a fostei sotii. In luna martie 2018 s-a pronuntat hot definitiva (prin ... (vezi toată discuția)
Schimbare yala in timpul procesului de partaj bunuri comune mere mere Buna seara, Ce as putea sa fac in acest caz , cind fosta sotie in timpul procesului de partaj bunuri comune a schimbat yalele de la usa apartamentului(in ... (vezi toată discuția)
Solicitare ajutor chris76 chris76 Buna ziua! Locuiesc in apartamentul proprietate al fostei sotii impreuna cu cei 2 copii rezultati din casatorie,care mi-au fost incredintati mie dupa divortul ... (vezi toată discuția)