avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calculul energiei termice
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calculul energiei termice

Salutare,
Locuiesc intr-un apartament cu 3 camere si am centrala de apartament si as vrea sa stiu cum se face calculul pentru incalzire in conditiile in care izolatiia termica in apartament este facuta la interior si prin urmare tevile de trecere sunt in totalitate izolate si in aceste conditii(adica numai pentru coloanele de trecere am platit in luna noiembrie 90 de RON).
In aceste conditii in calitate de proprietar sunt hotarit sa tai tevile care trec prin apartament. In ce masura legea mi-ar permite acest lucru?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 18:47, 5 Februarie 2012
Izolarea tevilor nu se mai ia in calculul caldurii pe tevile verticale.
Dv. nu aveti voie sa taiati acele tevi deoarece ele sunt proprietate comuna, iar atunci cand v-ati cumparat apartamentul le-ati acceptat.

Cititi si aceasta discutie din forum:
www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Februarie 2012
elga50, moderator
valicordos@yahoo.com a scris:

in calitate de proprietar sunt hotarit sa tai tevile care trec prin apartament.

Puneti problema total eronat
Interpretati eronat calitatea de proprietar
Nu inseamna ca daca sunteti proprietar al apartamentului aveti dreptul sa decupati suprafata acestuia si sa o mutati unde doriti dvs
Nu inseamna ca daca sunteti proprietar al apartamentului aveti dreptul sa interveniti neautorizat asupra partilor comune de constructii/instalatii
Imobilul unde locuiti din constructie a fost prevazut cu instalatie alimentare agent termic in sistem centralizat
Daca dvs ati inteles sa renuntati la sistemul traditional nu inseamna ca aveti dreptul sa cauzati prejudicii instalatiei comuna din imobil si tuturor proprietarilor care sunt deserviti de instalatia de alimentare in sistem centralizat
Art 17 din L nr 230/2007 Daca proprietarul unui apartament ori spatiu sau oricare alta persoana care actioneaza in numele sau provoaca daune oricarei parti din proprietatea comuna sau unui alt apartament ori spatiu,respectivul proprietar sau respectiva persoana are obligatia sa repare stricaciunile ori sa plateasca cheltuielile pentru lucrarile de reparatii

Art 18 din l nr 230/2007 In cazurile in care in cladirile de locuinte unul dintre proprietari sau chiriasi impiedica ,cu buna stiinta si sub orice forma ,folosirea normala a cladirii de locuit,creind prejudicii celorlalti proprietari ori chiriasi,dupa caz,proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instantei sa hotarasca masurile pentru folosirea normala a cladirii,precum si plata daunelor

Nu va sfatuesc sa concretizati ideea dvs,pentru ca au mai existat proprietari care au taiat tevile comune si au primit sanctiuni pecuniare substantiale atat de la primarie,de la instanta de judecata cat si de la autoritatile competente in constructii
@vali... daca vecinul dvs va taie teava de gaz de pe casa scarii,ce trece prin fata usii lui..?
De acord cu ce spuneti,dar in conditiile in care factura pentru incalzire reprezinta mai mult de doua treimi din factura la gaze doar pentru ca niste tevi traverseaza apartamentul, ce este de facut?
De altfel ma cam indoiesc ca acest calcul al firmei respective este unul corect si atunci ma intreb cum se poate verifica corectitudinea acesui calcul.
Contestati suma de pe lista de plata in termen de 10 zile de la afisare si solicitati sa vi se explice modul de calcul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa tai tevile din apartament mark65 mark65 Din toamna trecuta sunt debransat, si am centrala de apartament, Pe ianuarie a venit de plata suma de 90 lei pentru tevile din ap,caloriferul din ... (vezi toată discuția)
Reparare (inlocuire sau anulare) teava incalzire centrala viorel71 viorel71 Buna ziua. In cursul verii am renovat apartamentul proprietate personala situate in orasul Galati. De ce spun orasul Galati? Pentru ca in acea luna a fost ... (vezi toată discuția)
Debransare machiavelli machiavelli Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie: Am cumparat un apartament intr-un bloc legat la reteaua de termoficare. Apartamentul meu este debransat (cu toate ... (vezi toată discuția)