avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CASS pentru venituri din chirii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CASS pentru venituri din chirii

Sunt pensionara, platesc Cass pentru pensie, realizez venituri din inchirierea unui apartament. as dori sa stiu daca trebuie sa platesc Cass pentru acest venit.
Multumesc anticipat




Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 22:24, 4 Februarie 2012
Se plăteşte contribuţia la sănătate pentru venituri din chirii numai în cazul în care persoana nu obţine alte categorii de venituri impozabile, respectiv: salarii, venituri obţinute din activităţi independente, venituri din agricultură, silvicultură (Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, art. 257, alin 2, lit.e). In concluzie nu trebuie sa platiti.


Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Februarie 2012
Lucian Huzum, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe sanatate aristel aristel am primit astazi 24.07.2008 o somatie de la casa de asigurari de sanatate sa platesc o cota de 6% din venitul pfa-ului . este legal ?mentionez ca sunt angajat ... (vezi toată discuția)
Plata cass pentru inchiriere spatiu sarar sarar Buna ziua Inpreuna cu sotia detinem un spatiu pe care l-am inchiriat in anul 2007. In anul 2007 am fost salariat iar din 2008 pana in prezent sunt ... (vezi toată discuția)
Ce impozite se platesc pe veniturile realizate din chirie? este cas-ul inclus? ileana_cozanzeana ileana_cozanzeana Buna ziua, Sunt foarte nedumerita referitor la impozitul pe venit si CAS. Datele problemei: Un pensionar inchiriaza un apartament si astfel realizeaza ... (vezi toată discuția)