avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1126 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Citatie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Citatie

Mai deranjez cu o intrebare: daca pe citatia primita scrie ca nu este prezenta obligatorie a inculpatului, de ce pe site-ul ministerului justitiei scrie asa:"Solutie: În vederea recitării inculpatului şi emiterii unui mandat de aducere, cu menţiunea să fie însoţit, pentru inculpat"? S-a amanat termenul pentru ca nu a fost prezent, dar el a ales sa nu mearga.Repet pe citatie scrie ca prezenta nu este obligatorie si cauza se judeca in lipsa, pe fond.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Februarie 2012
BIGHY, utilizator
Cel mai recent răspuns: BIGHY , utilizator 23:19, 8 Februarie 2012
Da, in prezent in Romania nu exista institutia arestului la domiciliu.Poate era vorba de Italia.

Intreruprerea executarii pedepsei inchisoarii nu este nici pe departe sinonima cu achitarea si nici cu suspendarea pedepsei inchisorii.

Cazurile relatate de dvs. vizeaza numai intreruperea executarii pedepsei inchisorii in conditiile legii dupa ce persoana este condamnata.
Daca va aduceti aminte de cazul cu Victor Stanculescu, generalul in rezerva, spre exemplu.
Mai aveti cazul cu detinuta de la Timisoara care a transat o persoana dupa ce a ucis-o impruna cu concubinul ei.
Prima instanta i-a respins cererea de intrerupere a pedepsei pentru a da nastere copilului in libertate.Ramane de vazut ce va decide instanta de recurs.
Dupa parerea mea ar avea nevoie de 3 avocati cu 3 aparari foarte inteligente si diferite...ca sa aiba ceva sanse...adica 3 variante de aparari deoarece fapta savarsita a fost foarte grava si exista suspiciunea legitima ca s-ar putea sustrage de la executarea pedepsei la care a fost condamnata.
Eu stiu bine cazul Gorbunov.Patronul de casa de schimb atacat de el este o cunostiinta de a mea.A obtinut suspendarea executarii deoarece ar avea glaucom.
Si da, in cazul de care vorbeam aseara este suspendata executarea parca pe o perioada de 6 luni.Daca nu se imbunatateste situatia poate reveni in arest si continua pedeapsa intr-un spital.Are de executat 2 ani pentru inselaciune si ceva fals informatic.
Am vb si cu o cunostinta avocata care a spus ca a auzit ca doar in niste situatii extraordinare poti scapa de detentie astfel dar ca ea in 20 de ani de experienta nu a intalnit un astfel de caz.
se pare ca nu prea stiti deoarece gorbunov a fost liberat prin intreruperea executarii pedepsei ceea ce inseamna ca dupa perioada de 3 luni cat a beneficiat de intrerupere trebuia sa se intoarca la penitenciar .
faptul ca beneficiaza cineva de intreruperea executarii pedepsei nu afecteaza executarea acesteia in nici un fel deoarece perioada stata in intrerupere nu se considera perioada executata .
Pai vorbesc de patronul din Deva atacat acum 7-8 ani de Gorbunov.Si am aflat ulterior ca pedeapsa este doar intrerupta temporar.Dar daca o persoana chiar este bolnava sau reuseste sa "rezolve" ca ar fi petrece timpul intr-o infirmerie si nu in celula obisnuita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto cu victima elena02 elena02 O cunostinta de a mea a fost condamant la 1 an si 3 luni cu suspendare, hotararea inca nu este definitiva, dar in urma cui putin timp a avut un accident de ... (vezi toată discuția)
Carei instante se adreseaza cererea de schimbare a regimului de detentie catinf catinf Buna ziua, Un condamnat (delapidare) dupa fond si apel, care executa o pedeapsa cu executare, vrea sa ceara schimbarea regimului de detentie din penitenciar ... (vezi toată discuția)
Caz penal ralukuutza ralukuutza BUNA ZIUA!AM SI EU O INTREBARE LA DUMNEAVOASTRA.AM PRIMIT PEDEAPSA DE 11 LUNI CU INCHISOARE.CE SE INTAMPLA DACA NU MA PREZINT?CE SE INTAMPLA DUPA ASTEA 11 ... (vezi toată discuția)