avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1182 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Problema divort. Contracte restaurant si nunta, insa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Problema divort. Contracte restaurant si nunta, insa nu pe numele noastre.

Buna seara tuturor.

Sa va prezint problema mea: eu m-am casatorit civil anul trecut, urmand ca anul acesta sa facem nunta religioasa.

Fiind tineri si fara posibilitati, parintii unuia dintre noi au deci sa ajute cu o parte din nunta astfel:
1. au facut contract de inchiriere la restaurant, pentru care au platit 1050 euro avans.(amandoi am fost de fata)
2. contract cu 2 formatii pentru care au platit 2000 si respectiv 200 euro avans.(nu am fost de fata)

Contractele sunt pe numele parintilor unuia dintre noi, nici eu nici ea nu am semnat nimic, decat ca apare pe contracte data la care trebuia facuta nunta.
Acum noi de comun acord ne-am decis sa divortam la notar, fara partaj, nu avem nici copii.

Intrebarea: se poate ca noi sa fim obligati in vreun fel, legal, in instanta, sa platim contractele? sa restituim banii? jumatate sau integral? Fie eu fie ea. Multumesc enorm!

Repet, nu am semnat nimic, nu imi apare numele nicaieri.
Va multumesc enorm ca promovati moralitatea iar apoi lege, asa ar fi frumos si normal, intai sa fi-mi morali si sa rezolvam totul pe aceasta cale iar cand aceasta nu da roade sa apelam la lege.

Insa uneori moralitatea nu da roade, comunicarea nu poate exista din diverse motive iar apoi apar probleme in care se rezolva prin lege.

Insa revenind la subietul principal, am inteles de la dvs. ca nu trebuie si nu exista nicio cale legala (tribunal etc.) prin care sa fiu pus sa platesc vreo parte dintre acele contracte.

Va multumesc.
Eu cred ca da, parintii pot avea pretentii in instanta de la dvs ca soti. Dansii pot dovedi ca au contractat acele servicii pentru dvs si au si martori ca ati fost de acord cu acest lucru, data fiind prezenta dvs la semnarea contractelor. Ramane insa de vazut si daca va vor actiona in judecata si daca dovezile lor sunt suficiente pt ca instanta sa le dea dreptate
Ultima modificare: Duminică, 5 Februarie 2012
gi-jane2, moderator
Eu lucrez cu contracte ce e drept, insa pe plan comercial, acolo nu exista situatia: "x face contract cu y pentru z, z nu apare pe niciun act cu numele sau cu semnatura, x are dreptul sa-i ceara despagubiri lui z, nu, x nu ii poate cere despagubiri lui z indiferent de martori, pentru ca un contract se realizeaza intre 2 parti iar in contract sunt implicati cei care semneaza si ale caror nume apar"

Acum nu inteleg de ce ar fi altfel acum? Cum sa fie posibil sa mi se ceara mie vreo parte dintr-un contract pe care eu nu am semnat si pe care nu-mi apare numele nici al meu, nici al ei, doar data nuntii. Da am fost de fata, martori sunt parintii si patornul restaurantului insa mai mult decat sa fiu de fata n-am facut.
MihaiMih, utilizator
Nu in calitate de parti din contract vor avea pretentii.. adica nu patronul restaurantului pt ca intr-adevar nu aveti contract cu el.. si nici cealalta parte pt nerespectarea acelui contract.
Vor avea pretentii parintii sa-i despagubiti pt niste cheltuieli pe care dansii le-au facut in numele dvs, inutil. La fel, puteau avea pretentii si daca acel contract era realizat.. adica dupa nunta, puteau avea pretentii sa le dati banii cheltuiti inapoi.
gi-jane2, moderator
Legal nu, moral da
Avansurile, pot fi recuperate, bieinteles cu o renuntarea la o anumita cota procentuala.
Cum au fost facute contractele cu clauza de renuntare sau fara?
De asemenea locatia poate fi "vanduta", se discuta cu administrator restaurant, dar.....tot cu renuntarea la un anumit procent.
In rest, este treaba titularilor de contract cum reactioneaza si.....ce pretentii au.
Functie de pretentii, cred ca ar fi bine sa apelati la un mediator.

Alte discuții în legătură

Contract inchiriere sala de nunta incalcat de restaurant SoniaMar SoniaMar Buna ziua, In urma cu jumatate de an am inchiriat un restaurant pt nunta. In urma cu o luna, restaurantul a hotarat ca o sa faca o renovare, dar in ciuda ... (vezi toată discuția)
Probleme cu restaurantul pentru nunta!!! raul83 raul83 Am si eu o problema cu patronul restaurantului pe care l-am rezervat pentru nunta. Am rezervat restaurantul pentru nunta pentru 18 august anul curent iar acum ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, vă rog să mă ajutați cu o părere pentru situația ... Ioana.M90 Ioana.M90 Bună ziua, Vă rog să mă ajutați cu o părere pentru situația de mai jos. Am încheiat in 2019 un contract cu un restaurant pentru nunta din anul ... (vezi toată discuția)