avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Probleme cu restaurantul pentru nunta!!!
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Probleme cu restaurantul pentru nunta!!!

Am si eu o problema cu patronul restaurantului pe care l-am rezervat pentru nunta. Am rezervat restaurantul pentru nunta pentru 18 august anul curent iar acum 2 zile,dupa 4 luni de cand am facut rezervarea ne-au sunat de la restaurant ca o angajata a facut o gresala iar data de 18 august e ocupata de altcineva cu cateva luni inaintea noastra si trebuie sa ne alegem alta data. Cand am dat acontul patronul ne-a dat o chitanta de mana scrisa pe un bon de marcaj cu semnatura si stampila in care precizeaza ca a primit suma de 500 de lei pentru rezervarea restaurantului pe data de 18.08.2012.Pe chitanta este scrisa si data cand a luat banii.Eu nu vreau sa schimb data si vreau sa-l dau in judecata pe patron.Ce sanse am daca-l bag in tribunal tinand cont ca atunci cand logodnica a dat avansul era insotita de mama ei si banuiesc ca poate fi folosita ca martor. O sa-i fac reclamatie la OPC si la garda financiara ca din cate stiu a incasat o suma de bani si a eliberat o chitanta de mana fara sa elibere o factura si asta inseamna evaziune fiscala.Multumesc si astept un raspuns de la cei care ma pot ajuta.
Daca se poate dovedi existenta unei intelegeri intre patronul restaurantului si dvs , aveti posibilitatea sa il chemati in judecata in pretentii si sa ii cereti chiar daune morale.
Puteti formula sesizare si catre OPC
Este suficienta chitanta respectiva scrisa de mana pe un bon de marcaj cu stampila si semnatura sa dovedesc intelegerea? Mama logodnicei o putem folosi ca martor?
Si care este suma maxima pe care o pot obtine ca daune morale?
Ultima modificare: Vineri, 24 Februarie 2012
Ares-3, moderator
puteti da in judecata dar sanse mari nu aveti decat daca puteti demonstra ca vi s-a cauzat un prejudiciu real si in legatura directa cu anularea ( spre exemplu nunta nu a mai avut loc, amanarea v-a costat suplimentar) ...in fapt, anularea din februarie v-a mai lasat inca 10 luni sa aranjati , iar avansul este modic....

din moment ce pentru maltaratare pe viata ( cazul Ciomu) daunele morale acordate au fost de 6000 de EURO, puteti sa apreciati singur.....

ideea cu protectia consumatorului este mai buna...amenzile sunt mari...dar la ce v-ar folosi????

Ultima modificare: Vineri, 24 Februarie 2012
Antoanela Geaman, Avocat
Cu siguranta o sa anulez nunta ca alte variante nu mai am, localul acesta a fost ultima varianta pentru ca toate celalalte sunt ocupate.O sa apelez la toate metodele disponibile pentru ca patronul sa plateasca ca mi-a stricat nunta. Sper sa fie o lectie dureroasa pentru el iar pe viitor sa nu mai faca asta nimanui.Eu oricum nu mai am nimic de pierdut decat timp si ceva bani.Din cate stiu daunele materiale in cazul Ciomu au fost mult mai mari.

In cazul Ciomu prejudiciul a fost... masurabil, dvs. v-ar fi destul de greu sa cuantificati valoarea prejudiciilor suferite - despagubirile morale, dupa cum vi s-a spus deja se acorda proportional cu valoarea acestora.

In opinia mea, actionarea in judecata a patronului v-ar consuma in mod inutil atat bani cat si si timp.

Alte discuții în legătură

Probleme cu restaurantul pentru nunta! raul83 raul83 Revin cu o problema la care am primti un raspuns foarte scurt si care nu a fost destul de clar pentru mine, probabil ca a fost si vina mea ca nu am explicat ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract nunta - probleme cu restaurantul justagirl12 justagirl12 Buna ziua, Am si eu o intrebare, de fapt mai multe. Am contractat restaurantul pentru nunta cu aproape un an inainte de eveniment, toate au fost bune si ... (vezi toată discuția)
Nerespectare contract 3m4nu3l 3m4nu3l am incheiat un contract cu un hotel cu privire la rezervarea salii pentru organizarea unei nunti ce va avea loc pe 22.08.2015 si am platit in acest sens un ... (vezi toată discuția)