avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... reziliere contract nunta - probleme cu restaurantul
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

reziliere contract nunta - probleme cu restaurantul

Buna ziua,

Am si eu o intrebare, de fapt mai multe. Am contractat restaurantul pentru nunta cu aproape un an inainte de eveniment, toate au fost bune si frumoase, dar cu aproape doua luni inainte de nunta am hotarat sa divortez in schimb (avand deja de vreo 3 ani cununia civila, fara a fi fost casatorita religios). Am anuntat restaurantul cu o luna si jumate inainte de data stabilita pentru eveniment(nunta), iar acum ma dau in judecata ca cica trebuie sa le platesc 4000 de Euro pentru ca nu am mai facut nunta(cand am semnat contractul am platit 1000 Euro avans care le-a ramas).
Ce pot face? Trebuie sa le platesc acei bani daca eu nu mai fac nunta?
Este vreo posibilitate sa castige procesul? Dar invers?

Restaurantul nu cumparase nimic, la momentul cand i-am anuntat ca nu se mai face nunta. Meniul nu fusese stabilit inca si nici aranjatul salii sau alte detalii.

Multumesc

Concret ce scrie in contract in caz de renuntare?
Depinde ce ati semnat in acel contract cu restaurantul. Poate ati semnat ca la inceput sa-i dati un avans de 1000 euro iar restul 4000 euro dupa eveniment.

Poate gasiti o cale de a discuta cu sefii restaurantului ptr rezolvarea problemei.

Solutiile ar fii urmatoarele:
1) Gasiti dvs pe cineva care vrea sa faca nunta cat mai repede,astfel noii miri fac nunta,deci evenimentul la restaurantul unde ati facut rezervare,si astfel va recuperati banii cei 1000 euro plus vor achita ei in continuare.
2) Cititi cu atentie in contractul de inchiriere daca e specificat ca trebuie sa dati restul 4000 euro in ziua evenimentului stabilit,indiferent daca faceti sau nu evenimentul.
Ultima modificare: Vineri, 11 Mai 2012
Ares-3, moderator
Niciun restaurant nu poate impune printr-o clauza plata diferentei in cazul in care evenimentul nu va mai avea loc. Cel mai intalnit caz este acela de pierdere a avansului achitat. Clienti se gasesc, deoarece sezonul de nunti abia s-a deschis.:D Parerea mea este sa cititi cu atentie clauzele stabilite si acceptate de Dvs. prin semnarea contractului.
In contract scrie "art4.4; in cazul in care beneficiarul, dupa efectuarea rezervarii spatiului, se razgandeste, din culpa sa, va achita 50% din c/valoarea contractului, pierzand totodata si suma achitata pentru rezervarea locatiei si fara a beneficia de alte servicii sau produse din partea prestatorului."

Este permis asa ceva? Cum sa platesc aceasta suma imensa pentru nimic...

Pe langa lucrul acesta persoana cu care am vb la restaurant si de atatea ori cand am fost sa discutam anumite nelamuriri acum nu isi mai aduce aminte pentru ce anume am semnat contractul. ??? Ce parere aveti, nu este putin cam ciudat?

Pe mine ma intereseaza daca este posibil sa nu platesc aceea suma?
Este posibil, daca ati semnat contractul respectiv.

Alte discuții în legătură

Reziliere contract nunta Andreeaivanciu Andreeaivanciu Buna seara, Am o mare rugăminte dacă ma puteți ajuta v-as fi recunoscătoare toată viața. Anul trecut am semnat un contract pentru un eveniment care ... (vezi toată discuția)
Anulare contract eveniment Bianca Sanda Bianca Sanda Buna ziua, Am încheiat un contract in data de 16.09.2021 pentru o cununie care avea sa se țină pe data de 23.10.2021 la salonul X din Bucuresti. Din ... (vezi toată discuția)
contract restaurant pentru nuntă - taxă impusă AMC_Anna AMC_Anna Bună ziua, Înainte de pandemie am semnat un contract cu un restaurant pentru organizarea nunții. În contract era menționat un număr de 120 de persoane ... (vezi toată discuția)