avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Anulare contract eveniment
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Anulare contract eveniment

Buna ziua,

Am încheiat un contract in data de 16.09.2021 pentru o cununie care avea sa se țină pe data de 23.10.2021 la salonul X din Bucuresti.
Din cauza restricțiilor ce au urmat am căzut de comun acord sa reprogramam pentru data de 30.04.2022. Actul adițional a fost semnat in data de 07.10.2021.
Menționez ca in contract exista o clauza cum ca se poate efectua anularea unilaterala de către beneficiar din motive diverse(fără a include imposibilitatea mirilor de a participa sau forța majora) și se va pierde avansul dacă restaurantul este notificat cu cel puțin 90 de zile înainte.
Dacă notificarea se face la mai puțin de 45 de zile pana la data evenimentului, beneficiarul este obligat sa achite o valoare de 85% din valoarea totala a contractului.
După cum spuneam, actul adițional a fost semnat pe data de 07.10.2021 in care se specifica doar reprogramarea evenimentului.
Pe data de 08.10.2021 am transmis o notificare de anulare a evenimentului conform clauzei de mai sus in care se va pierde avansul și nu vor exista alte prejudicii.
Mai departe, patroana restaurantului ma amenință ca ma da in judecată, ca nu se ia in considerare data evenimentului din actul adițional și ca de fapt ma încadrez la anulare cu mai puțin de 45 de zile înainte.
Întrebarea mea este: are dreptate?
Din punctul meu de vedere un act adițional la contract, modifica aspectele menționate in respectivul, celelalte aspecte din contract rămânând neschimbate.
Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 8 Octombrie 2021
Bianca Sanda, utilizator
Cel mai recent răspuns: Andrada Dobocan , utilizator 15:50, 9 Octombrie 2021
Clauzele contractului rămân neschimbate, actul adițional modifica doar ceea ce specifica conținutul sau ca va modifica din contract. În situația în care este semnat de ambele părți actul adițional, acesta produce efecte între ambele părți. Așadar, va sugerez sa faceți o notificare în acest sens către restaurant prin care sa menționați aspectele mai sus relevate, raportat la dispozițiile contractuale aplicabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! anul trecut am incheiat un contract pentru inchirierea ... J.Andreea J.Andreea Buna ziua! Anul trecut am incheiat un contract pentru inchirierea unei sali de nunta . Evenimentul trebuia sa aiba loc pe data de 12 iunie 2021, dar din cauza ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract nunta Andreeaivanciu Andreeaivanciu Buna seara, Am o mare rugăminte dacă ma puteți ajuta v-as fi recunoscătoare toată viața. Anul trecut am semnat un contract pentru un eveniment care ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere sala nunti Gradinariu1991 Gradinariu1991 Buna ziua, Am o situatie si am nevoie de o opinie din punct de vedere juridic. Am programat la restaurant nunta, pentru 4 iulie 2020. Am achitat un avans ... (vezi toată discuția)